Kursa nosaukums | Ražošanas prakse |
Kursa kods | PārZP017 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 39 |
Kopējais stundu skaits kursā | 1053 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Ilze Beitāne |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Praksi veido prakses uzdevumu datu vākšana un analīzes darbs uzņēmumā. Studenti iepazīstas ar uzņēmuma darba specifiku, ražošanas un apkalpošanas organozāciju, kas dod iespēju papildināt teorētiskās zināšanas. Studenti veido sevī prasmi raksturot un analizēt uzņēmumu, uzsverot tā efektivitāti un trūkumus, sniedzot ieteikumus to novēršanā. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārējas ziņas par uzņēmumu
2 Uzņemšanas dienests 3 Saimnieciskais dienests 4 Ražošanas tehnoloģiskie procesi 5 Tehnoloģiskās iekārtas un sanitārhigiēniskās prasības 6 Vadības darba organizācija un kvalitātes standarti 7 Mārketinga pasākumi un sadarbība 8 Finanšu vadība un SVID analīze |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jāizpilda prakses vadītāja norādījumus un jāveic individuālais uzdevums saskaņā ar konkrētā uzņēmuma darbības īpatnībām. Prakses atskaites aizstāvēšana. | |
Obligātā literatūra | |
1. Platace M. Viesu uzņemšanas dienesta pamatprincipi. // Turība, 2000.
2. Vanaga V. Viesu apkalpošana.// Turība 2000 3. Edgar E. Schaetzing. Food and Beverage Management, 1985. 4. Forands I. Personālvadība.// Turība, 2000 |
|
Papildliteratūra | |
1. Holovejs Dž. K. Tūrisma bizness., Rīga, 1999., - 368 lpp.
2. Ruciņš M. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas. No idejas līdz tās realizēšanai.// LLU, 2001 3. Jon P., Lockwood A. The management of Hotel operations., 1998 4. Vanaga V. Galda klāšanas pamatprincipi.,1999 |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Žurnāls "Kapitāls"
2. Laikraksts "Dienas bizness" 3. Žurnāls "Gastronoms" |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības specialitātes nepilna laika studentiem 8. semestrī. |