Kursa nosaukums | Ražošanas prakse |
Kursa kods | PārZP008 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem, kvalitātes vadības sistēmu. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Produktu ražošanas tehnoloģiju apguve. 3 Speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūve, darbības principi un pielietošanas iespējas. 4 Kvalitātes vadības sistēmas pamatprincipi: kvalitātes tehnoķīmiskā un mikrobioloģiskā kontrole. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite ar atzīmi. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta atskaite un sekmīgi tā jāaizstāv. | |
Obligātā literatūra | |
1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām. 2. Praktiskās apmācības programma PTF pārtikas produktu tehnoloģijas akad. un profes. studiju programmas studenitem/ sastād. D. Kārkliņa u.c. Jelgava: LLU 2000.-9 lpp. | |
Piezīmes | |
Ražošanas prakse ir obligāta akadēmiskai studiju programmai „Pārtikas zinātne” 6. semestrī. |