Excel
Kursa nosaukums Pētnieciskā prakse
Kursa kods PārZP004
Zinātnes nozare Pārtikas zinātne (nav zn)
Kredītpunkti (ECTS) 21
Kopējais stundu skaits kursā 567
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 567
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Maģistratūras studijas programmas studenti praksi strādā LLU zinātniski pētnieciskajās laboratorijās un ražošanas uzņēmumu sertificētās laboratorijās sekmīgai maģistra darba izstrādei. Studiju procesā iegūtās teorētiskās zināšanas pielieto zinātniski pamatotu jaunu pārtikas produktu tehnoloģiju izveidē un produktu kvalitātes pārbaudē.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Maģistra tēmas izvēles teorētiskais pamatojums
2 Zinātnisko publikāciju un literatūras izpēte atbilstoši izvēlētai tēmai.
3 Zinātnisko publikāciju un literatūras izpēte atbilstoši izvēlētai tēmai.
4 Metodikas izvēle un apguve, darba prakstiskās sadaļas veikšanai.
5 Metodikas izvēle un apguve, darba prakstiskās sadaļas veikšanai.
6 Matemātisko datu apstrādes metožu izvēle un apguve.
7 Eksperimentālās daļas izstrāde
8 Eksperimentālās daļas izstrāde
9 Eksperimentālās daļas izstrāde
10 Eksperimentālās daļas izstrāde
11 Empīrisko materiālu apkopošana un matemātiskais izvērtējums.
12 Prakses atskaites apkopojums un noformēšana.
13 Prakses atskaites materiālu sagatavošana pezentācijai. 14 Prakses atskaites aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sagatavota un aistāvēta prakses atskaite.
Obligātā literatūra
1. Alais C. Food biochemistry. New York etc.: Ellis Horwood, 1991, 222pp.
2. Bunyman P. Food science and technology. Oxford: Blackwell, 1991, 81pp
3. Fellows P. Food processing technology: principles and practice. Cambridge: Wood head publishing LTD.1996, 254pp. 4. Bent. Instrumental methods in food and beverage analysis. Amsterdam: Elsevier, 1998, 629pp.
Papildliteratūra
1. International Yournal of Food Science&Technology, Institute of Food Science &technologu Trust Fund, UK
Periodika un citi informācijas avoti
1. Ārvalsts zinātniskā periodika
2. LZA zinātniskie raksti 3. LLU zinātniskie raksti
Piezīmes
Obligātā pētniecības prakse maģistratūras studiju programmas "Pārtikas zinātnes"studentiem 2,4 semestrī.