Kursa nosaukums | Bakalaura darbs II |
Kursa kods | PārZ4049 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas procesi un iekārtas |
Kredītpunkti (ECTS) | 12 |
Kopējais stundu skaits kursā | 324 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 324 |
Kursa apstiprinājuma datums | 22/02/2012 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. oec., Ingrīda Millere |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Bakalaura darba tēmas, mērķa un uzdevumu formulēšana un izvirzīšana saistībā ar viesmīlības nozares aktuālo problēmu risinājumiem. Literatūras apskata, pētījuma metodoloģijas izstrāde. Pētījuma rezultātu atspoguļojums un to analīze, secinājumu izstrāde. Darba noformēšana un aizstāvēšana. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
• Zināšanas – izpratne par viesmīlības uzņēmumu vidi, tirgus attīstības tendencēm, patērētāju uzvedību, ekonomiskās attīstības likumsakarībām un principiem; zināšanas par viesmīlības uzņēmumu produktiem; par finanšu plānošanu un pārraudzību, kā arī tehnoloģiskajiem procesiem viesmīlības uzņēmumos un to ietekmējošiem faktoriem;
• prasmes - orientēties viesmīlības nozares aktuālos jautājumos; prasmi plānot, analizēt, izvērtēt viesnīcas un restorānu ekonomiskās darbības rādītājus; prasmi aprēķināt viesmīlības uzņēmuma finanšu rādītājus un veikt to analīzi, prasmi izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus ; • kompetence – spēju noteikt tirgus attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus; spēju atklāt un analizēt aktuālas praktiskās viesmīlības uzņēmuma darbības problēmas; spēju plānot, analizēt un izvērtēt viesnīcu un restorānu tehnoloģisko procesu norisi un ekonomisko darbību; spēju izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Darba aktualitātes, mērķa, uzdevumu un pētījuma metodoloģijas papildināšana
2 Literatūras apskata papildināšana 3 Literatūras apskata papildināšana 4 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde 5 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde 6 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde 7 Pētījuma rezultātu analīze 8 Pētījuma rezultātu analīze 9 Secinājumu un priekšlikumu izstrāde 10 Secinājumu un priekšlikumu izstrāde 11 Darba noformēšana 12 Darba noformēšana 13 Prezentācijas izstrāde darba priekšaizstāvēšanai 14 Darba papildināšana un galīgā noformēšana 15 Darba papildināšana un galīgā noformēšana 16 Prezentācijas izstrāde darba aizstāvēšanai. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izstrādātais bakalaura darba studentam jāaizstāv Valsts pārbaudījumu komisijas (VPK) priekšā, iepriekš sagatavojot 5-7 min ziņojumu un vizuālos uzskates materiālu, kā arī jāatbild uz recenzijas un VPK locekļu uzdotajiem jautājumiem. | |
Obligātā literatūra | |
1. Arhipova I., Bāliņa S. Statistika ekonomikā un biznesā: risinājumi ar SPSS un MS Excel: mācību līdzeklis. Rīga: Datorzinību centrs, 2006. 362 lpp.
2. Goša Z. Statistika: mācību grāmata. Rīga: Latvijas Universitāte, 2004. 334 lpp. 3. Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [tiešsaiste] [skatīts 10.11.2011.]. Sastādīti I. Milleres vadībā. Jelgava: LLU, 2011. 28 lpp. Pieejams: Pieejams: http://www.llu.lv/getfile.php?id=39876. 4. Pētījumu metodes ekonomikā un biznesā: mācību līdzeklis Ekonomikas un vadības fakultāšu studentiem. Sastādīja V. Kozlinskis. Jelgava: LLU, 2005. 97 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja K. Mārtinsone. Rīga: RaKa, 2011. 284 lpp.
2. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā: mācību grāmata augstskolu sociālo zinātņu studiju programmu studentiem. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2008. 349 lpp. 3. Kroplijs A., Raščevska M. Kvalitatīvās pētniecības metodes sociālajās zinātnēs. Rīga: RaKa, 2004. 178 lpp. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. ISSN 1407 - 2505. 2. Kvalitāte: žurnāls par kvalitāti un kvalitātes vadīšanu. ISSN 1407-7671. | |
Piezīmes | |
Obligātais pārbaudījums PTF studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" studentiem pilna un nepilna laika studijās. |