Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Neaktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Loģistika viesmīlībā
Kursa kods PārZ4042
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
Lekciju stundu skaits 16
Semināru un praktisko darbu stundu skaits 8
Kursa apstiprinājuma datums 12/10/2011
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., prof. Ilze Beitāne

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studenti iegūst zināšanas par loģistikas būtību viesmīlībā, tās darbības veidiem un mērķiem, loģistikas izmaksu struktūru un loģistikas vidi viesmīlībā. Bez tam iegūst arī zināšanas par iepirkšanas un servisa loģistiku, pasūtījuma apstrādes un izpildes loģistikas ciklu, kā arī krājumu vadīšanu un loģistikas menedžmentu viesmīlības nozarē.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas un izpratne par loģistikas kompetenci viesmīlības uzņēmumos un loģistikas pamatjēdzieniem;
prasmes - izsekot un analizēt visas viesmīlības uzņēmumā esošās plūsmas (materiālo vērtību, informācijas un finansu) un izdarīt atbilstošus secinājumus, kā uzlabot uzņēmuma darbību, paaugstinot pakalpojumu kvalitāti un samazinot izmaksas; kompetence - izprast integrētās loģistikas pieejas būtību un nozīmi viesmīlības uzņēmējdarbībā, kā arī praktiski to pielietot.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Ievads. Loģistikas evolūcija.
2 Loģistikas būtība viesmīlībā. Loģistikas definīcijas.
3 Loģistikas pamatdarbību un nodrošinošo darbību veidi un mērķi viesmīlībā.
4 Loģistika kā sistēma: mikroloģistikas un makroloģistikas sistēmas viesmīlības nozarē.
5 Izmaksas loģistikā.
6 Loģistikas vide un to ietekmējošie faktori.
7 Iepirkšanas loģistika.
8 Piegādātāju izvēle.
9 Servisa loģistika.
10 Transporta loģistika.
11 Pasūtījuma apstrādes un izpildes loģistikas cikls.
12 Krājumu definīcija, veidi un klasifikācija.
13 Informācijas plūsmas loģistika viesmīlības nozarē.
14 Loģistikas informācijas sistēmas.
15 Stratēģiskā plānošana, tās posmi. 16 Kontrolējamie loģistikas rādītāji viesmīlībā.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Sekmīgi jāuzraksta 2 plānotie kontroldarbi, jāizstrādā 8 praktiskie darbi.
Obligātā literatūra
1. Praude V., Beļčikovs J. Loģistika. Rīga: Vaidelote, 2003. 541 lpp.
2. Sprancmanis N. Biznesa loģistika. Vaidelote, 2003. 360 lpp.
3. Под.ред. Аникина Б. Логистика. Москва: Изд-во «Инфра - М», 1998. 326 c. 4. Сергеев В. Менеджмент в бизнес-логистике. М. Москва: Изд-во «Филин», 1997. 768 c.
Papildliteratūra
1. Praude V., Beļčikovs J. Menedžments. Rīga: Vaidelote, 1997.
2. Ballou R. Business Logistics Management. 3rd.ed. Upper Saddle River, New Jersey: Prentice-Hall International, 1993. 3. Bowersox D. Logistical Management. The Integrated Suply Chain Process. New York: The Mc Graw-Hill Companies, Inc. New York, 1996 . 730 p.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Kapitāls : žurnāls lietišķiem cilvēkiem : krāsains biznesa un ekonomikas žurnāls. Rīga : Lietišķās informācijas dienests, 1998-. ISSN 1407-2505.
2. Dienas Bizness: nedēļas laikraksts: Latvijas biznesa avīze. Rīga: Diena: Dagens Industri, 2005-. ISSN 1407-2041. 3. Latvijas Tirgotājs. Rīga: Latvijas Tirgotāju kamera. ISSN 1407-3840.
Piezīmes
Obligātais kurss PTF studiju programma "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" pilna un nepilna laika studijās.