Excel
Kursa nosaukums Patērētāja politika
Kursa kods PārZ4022
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas produktu kvalitātes
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kursa darbā studenti pēta problēmas saistībā ar patērētāja izglītību, risinot jautājumus par pārtikas un nepārtikas preču kvalitāti ietekmējošiem faktoriem, pārtikas produktu iepakojuma materiāliem un iepakojuma veidiem un izstrādājot patērētāja izglītības programmu projektus dažādu līmeņu izglītības iestādēm.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Kursa darba tēmas izvēles pamatojums.
2 Literatūras izpēta par attiecīgo tēmu.
3 Literatūras izpēte par attiecīgo tēmu.
4 Pētījuma metodikas izvēle un apguve.
5 Pētījuma metodikas izvēle un apguve.
6 Pētījuma metodikai atbilstošas dokumentācijas izstrāde.
7 Pētījuma metodikai atbilstošas dokumentācijas izstrāde.
8 Pētnieciskās daļas izstrāde.
9 Pētnieciskās daļas izstrāde.
10 Pētnieciskās daļas izstrāde.
11 Iegūto rezultātu apkopojums un statistiskais izvērtējums.
12 Iegūto rezultātu apkopojums un statistiskais izvērtējums.
13 Kursa darba noformēšana.
14 Kursa darba pārbaude.
15 Kursa darba aizstāvēšana. 16 Kursa darba aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jābūt izstrādātam un paredzētajā laikā iesniegtam kursa darbam un sekmīgi aizstāvētam komisijā, kas sastāv no katedras mācību spēkiem.
Obligātā literatūra
1. Pircēju tiesību aizsardzība Latvijā un pasaulē. Kvalitātes nodrošināšanas nacionālā programma. Rīga: KIF "Biznesa komplekss”, 1996, 24 lpp.
2. A handbook of food packaging (edited by Frank A. Paine, Heather Y. Paine). 2nd ed. London etc. : Blackie Academic & professional, 1992. - XIV, 497 p.
3. Processing and packaging of heat preserved foods (edited by J. A. G.Rees and J. Bettison). London etc. : Blackie Academic& Professional, 1994. - XIII, 250 p. 4. Principles of modified atmosphera and sous vide product packaging, 1995.
Papildliteratūra
1. Aceptic processing and packaging of particulate foods / edited by E. M. A. Willhoft. - Blackie Academic & Professional,1994. 192 p.
2. Чернов М.Е. Упаковка макаронных изделий. M., 1997,129 c. Учебное пособие.
3. Муравин Я., Толмачева М., Додонов А. Применение полимерных и комбинированных материалов для упаковки пищевых продуктов. М. Агропромиздат.
4. Поведение потребителей /Роджер Д. Блэкуэлл, Пол У. Миниард, Джеймс Ф. Энджел ; [пер. с англ. Д. Раевская]. Москва : Питер, 2002.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Iepakotāja ceļvedis / SIA “Iepakojuma centrs” periodisks izdevums.
2. Journal of Consumer Research..
3. Žurnāls Тара и упаковка. 4. Advances in Consumer Research."
Piezīmes
Obligātais studiju priekšmets PTF studentiem profesionālajai studiju programmai "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" 7. semestrī.