Kursa nosaukums | Valsts eksāmens |
Kursa kods | PārZ4020 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas produktu kvalitātes |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Lekciju stundu skaits | 12 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 69 |
Kursa apstiprinājuma datums | 12/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. oec., Ingrīda Millere |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Eksāmens tiek organizēts studentu zināšanu pārbaudei par studiju laikā iegūtajām teorētiskajām zināšanām un praktiskajām iemaņām, akcentējot speciālo studiju kursu apguvi. Teorētisko zināšanu pārbaudei paredzēts tests, savukārt praktisko iemaņu novērtēšanai paredzēti skaitliski risināmi uzdevumi, kā arī shematiski tehnoloģisko procesu risinājumi. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
zināšanas – izpratni par viesmīlības uzņēmumu uzņēmējdarbības vidi, tirgu, patērētāju uzvedību; zināšanas profesionālās terminoloģijas lietošanā; zināšanas par viesmīlības uzņēmumu produktiem, to cenas veidošanos; finanšu plānošanu un pārraudzību; zināšanas par tehnoloģiskajiem procesiem viesmīlības uzņēmumos un to ietekmējošiem faktoriem;
prasmes - izpratne par viesmīlības uzņēmuma darbības kopsakarībām; prasme prognozēt patērētāju uzvedību, tirgus attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus; prasme plānot, analizēt, izvērtēt viesnīcas un restorānu ekonomiskās darbības rādītājus; prasme analizēt tehnoloģiskos procesus viesmīlības uzņēmumos; prasme veikt izmaksu analīzi, aprēķināt viesmīlības uzņēmuma finanšu rādītājus, produkta cenu; kompetence – spēju noteikt tirgus attīstības tendences; spēju atklāt un analizēt aktuālas praktiskās viesmīlības uzņēmuma darbības problēmas; spēju plānot, analizēt un izvērtēt viesnīcu un restorānu tehnoloģisko procesu norisi un ekonomisko darbību. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Jautājumu sagatavošana. 2 Rezultātu pārbaude. | |
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Lai varētu kārtot Valsts eksāmenu, jābūt nokārtotai studiju programmas teorētiskajai daļai, jābūt nostrādātām profesionālajām praksēm. | |
Piezīmes | |
Obligātais studiju noslēguma pārbaudījums PTF studiju programmas ,,Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība” studentiem pilna un nepilna laika studijās. |