Kursa nosaukums | Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskais projekts |
Kursa kods | PārZ3098 |
Zinātnes nozare | Pārtikas zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Kursa apstiprinājuma datums | 20/04/2023 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Mg. paed., lekt. Gita Krūmiņa-Zemture |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studiju kursa mērķis - gūt izpratni par ražošanas procesa strukturēšanu ēdināšanas uzņēmumos. Tas sniedz zināšanas par produktu ražošanas tehnoloģisko procesu norisi ēdināšanas uzņēmumos, to ietekmējošiem faktoriem, ražošanas plānošanas un organizācijas pamatprincipiem. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Zina ražošanas darba organizāciju dažāda veida ēdināšanas uzņēmumos. Zina vispārējās higiēnas prasības pārtikas apritē iesaistītajos ēdināšanas uzņēmumos, atbilstoši spēkā esošajiem tiesību aktiem - kursa darbs. Spēj analizēt un plānot ražošanas darbu atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma konceptam - kursa darbs. Izprot ēdināšanas uzņēmuma darbības kopsakarības - kursa darbs. Spēj orientēties ēdināšanas uzņēmumu darbību reglamentējošās likumdošanas normatīvo aktu prasībās - kursa darbs. Spēj patstāvīgi izstrādāt ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko projektu, kas sevī ietver ražošanas procesa norisi, tehnoloģisko iekārtu aprēķinus atbilstoši ražošanas jaudai, grafisku attēlojumu - kursa darbs. Spēj prezentēt un pamatot ražošanas procesa izvēli atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma darbības specifikai - kursa darbs. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Kursa darba tēmas pamatojuma izstrāde – 4 stundas
2.Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums – 4 stundas 3.Ražošanas jaudas aprēķins – 24 stundas 4.Izejvielu uzglabāšanas vietu / telpu aprēķins – 4 stundas 5.Ražošanas telpu aprēķins – 16 stundas 6.Palīgtelpu aprēķins – 4 stundas 7.Viesu telpu aprēķins – 4 stundas 8.Tehnoloģiskā projekta skice – 12 stundas 9.Ražošanas procesa apraksts – 6 stundas 10.Tehnoloģiskā projekta prezentēšana un aizstāvēšana – 2 stundas Nepilna laika neklātienes studijās visas tēmas, kas norādītas pilna laika klātienei, tiek īstenotas pilnā apjomā |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite ar atzīmi vērtējumu veido: sekmīgi izstrādāts un aizstāvēts kursa darbs. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Students izstrādā un aizstāv kursa darbu “Ēdināšanas uzņēmuma X tehnoloģiskais projekts” (apjoms 50 lpp.). | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Studiju kursa vērtējumu veido: kursa darba aprēķinu daļas izstrāde, tai skaitā ražošanas procesa detalizēts apraksts - 60%, kursa darba grafiskās daļas izstrāde - 30%, kursa darba aizstāvēšana -10%. | |
Obligātā literatūra | |
1.Baraban R.S. Successful restaurant design. 3rd ed. Hoboken, NJ: John Wiley&Sons, 2010. 304 p.
2.Chris T. Design and Equipment for Restaurants, and Foodservice: a management. 4th ed. Hoboken, NJ: John Wiley&Sons, 2014. 515 p. 3.Cīpla V. Ēdināšanas uzņēmuma aprīkojums. Rīga: Jumava, 2011. 94 lpp. 4.Shock P.J., Sgovio C., Stefanelli J.M. On premise catering: hotels, convention centers, arenas, clubs, and more. 2nd ed. Hoboken, NJ: John Wiley&Sons, 2011. 484 p. 5. Ēdināšanas uzņēmumu vadītāja rokasgrāmata. LLU, 2017. 254 lpp. [Tiešsaiste] [Skatīts 19.04.2023.] Pieejams: https://llufb.llu.lv/LLUgramatas/PTF/Edinasanas_uzn_vad_rokasgramata.pdf |
|
Papildliteratūra | |
Walker J. The restaurant: from concept to operation. 7th ed. Hoboken, NJ: John Wiley&Sons, 2014. 492 p. | |
Piezīmes | |
Obligāts kurss pirmā cikla profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmā Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība |