Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Aktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Ražošanas organizācija un vadība
Kursa kods PārZ3076
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Semināru un praktisko darbu stundu skaits 12
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 69
Kursa apstiprinājuma datums 16/02/2016
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. oec., Ingrīda Millere

Priekšzināšanas
Ekon1001, Ekonomikas teorija
PārZ2006, Mikrobioloģija un higiēna II
PārZ2052, Viesmīlības uzņēmumi
PārZ2056, Apkalpošanas organizācija un vadība
PārZ2057, Uztura gatavošanas tehnoloģija I
PārZ2058, Uztura gatavošanas tehnoloģija II
PārZ3024, Tehnoloģiskās iekārtas II
Kursa anotācija
Studiju kursa ietvaros studenti iegūst izpratni par ražošanas procesa strukturēšanu ēdināšanas uzņēmumos. Tas sniedz zināšanas par pārtikas produktu ražošanas tehnoloģisko procesu norisi ēdināšanas uzņēmumos, to ietekmējošiem faktoriem, ražošanas plānošanas un organizācijas pamatprincipiem.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
zināšanas – ir izpratne par vispārējām higiēnas prasībām pārtikas apritē saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, kā arī zināšanas par darba organizāciju ēdināšanas uzņēmumos;
prasmes - prot integrēt iegūtās zināšanas; prot analizēt un organizēt ražošanas tehnoloģisko procesu atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma specifikai; izprot ēdināšanas uzņēmuma darbības kopsakarības; prot orientēties ēdināšanas uzņēmuma darbību reglamentējošo likumdošanas normatīvo aktu prasībās – kursa darbs kompetences – spēj izstrādāt ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģisko projektu, kas ietver ražošanas tehnoloģiskā procesa norises, iekārtu izvēli un aprēķinus, pamatojoties uz kuru nodrošina grafisku tehnoloģiskā procesa atspoguļojumu; spēj prezentēt un pamatot procesa izvēli atbilstoši ēdināšanas uzņēmuma darbības specifikai – kursa darbs
Kursa saturs(kalendārs)
1. Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā projekta skice. Iekārtu specifikācija. Ražošanas procesa organizācijas apraksts - 2 h 2. Tehnoloģiskā projekta aizstāvēšana – 10 h
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Ieskaite ar atzīmi. Ieskaiti saņem, ja ir iesniegts un aizstāvēts kursa darbs.
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Students izstrādā un aizstāv kursa darbu ,,Ēdināšanas uzņēmuma X tehnoloģiskais projekts” (apjoms 50 - 60 lpp.).
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
Studiju kursa kopīgo vērtējumu veido: kursa darba aprēķinu daļas izstrāde – 40%; kursa darba grafiskās daļas izstrāde – 50%; kursa darba aizstāvēšana – 10%.
Obligātā literatūra
1. Baraban R.S. Durocher J.F. Successful restaurant design. 3rd ed. Hoboken, New Jersey: John Wiley & Sons, 2010. 304 p.
2. Lynn J. Start your own restaurant and more: pizzeria, coffeehouse, deli, bakery, catering business. Irvine, Calif: Entrepreneur Press, 2009. 274 p.
3. Ruciņš M. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas. Mācību līdzeklis. Jelgava: LLU, 2001. 918 lpp. 4. Shock P.J., Sgovio C., Stefanelli J.M. On premise catering: hotels, convention centers, arenas, clubs, and more. 2nd ed. Hoboken, NJ: John Wiley&Sons, 2011. 484 p.
Papildliteratūra
1. Blija A., Īriste S., Zepa I. Higiēnas praktikums ēdināšanas uzņēmumiem. Jelgava: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 2007. 79 lpp.
2. Rokasgrāmata ēdināšanas uzņēmumu vadītājiem I. Millere, L. Medne, R.Riekstiņa-Dolģe u.c. Sastādījusi I. Millere. Jelgava: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 2007. 176 lpp. 3. Vārna J. Ražošanas organizēšana. Rīga: Valters un Rapa, 2004. 295 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
-
Piezīmes
Obligātais kurss PTF profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība” pilna un nepilna laika studijās.