Kursa nosaukums | Kvalitātes sistēmu vadība |
Kursa kods | PārZ3053 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas produktu kvalitātes |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studiju priekšmeta studenti apgūst pamatjautājumus par pārtikas kvalitātes vadības sistēmu un tās elementiem, pārtikas drošības sistēmu (HACCP), pārtikas kvalitātes atbilstības novērtēšanu, EFQM modeli un pārtikas ražošanu regulējošo likumdošanu. Praktiski studenti risina pārtikas kvalitātes problēmas izmantojot kvalitātes instrumentus. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Pārtikas kvalitātes jēdziens un kvalitāti iespaidojošie faktori. Pārtikas drošības sistēma (HACCP).
2 Kvalitātes sistēmas elementu un kvalitātes procedūru izstrāde. Kvalitātes sistēmas standarti. 3 Kvalitātes sistēmas dokumentācija. Kvalitātes audits. 4 Pārtikas kvalitātes atbilstības novērtēšana. Pārtikas kvalitātes izmaksas. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt iesniegtiem visiem patstāvīgajiem darbiem, uzrakstītam kontroldarbam. | |
Obligātā literatūra | |
1. Early R. Guide to Quality Management Systems for the Food Industry. Glasgow: Chapman & Hall, 1995, 308 p.
2. Bolton A. Quality Management Systems for the Food Industry. London: Chapman & Hall, 1997, 191 p. 3. Torgāns K., Jemeļjanova M., Barkovska V. Produkcijas kvalitāte, likums, patērētāja tiesības. Rīga, 1994, 126 lpp. 4. Melece L. Kas ir HACCP?./ KIF "Biznesa komplekss”.Rīga, 1996, 38 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Kvalitātes sistēmu ieviešana uzņēmumos. Rīga: KIF "Biznesa komplekss", 2000, 80 lpp.
2. John S.Oakland. Total Quality Management. Butterwoth Heinemann, 1996. 3. ISO 9000 sērijas standarti. 4. LR likumi un MK noteikumi. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Žurnāls "Kvalitāte". Rīga: Latvijas Kvalitātes asociācija. | |
Piezīmes | |
Izvēles studiju priekšmets PTF nepilna laika studentiem profesionālajai studiju programmai "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība" 5.semestrī . |