Excel
Kursa nosaukums Uztura gatavošanas tehnoloģija
Kursa kods PārZ3045
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 9
Kopējais stundu skaits kursā 243
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 243
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Studiju priekšmeta mērķis ir ne tikai apgūt pamatzināšanas ēdienu gatavošanā, bet izprast arī fizikāli - ķīmiskos procesus produktos to uzglabāšanā un dažādu tehnoloģisko procesu ietekmē, pielietojot atbilstošus mehāniskos un termiskos apstrādes paņēmienus, sekmējot uzturvielu saglabāšanos. Kursa darbā tiek izstrādāta kāda ēdināšanas uzņēmuma ēdienkarte, tehnoloģiskā dokumentācija.
Kursa saturs(kalendārs)
1 L.Miltu, biezpienu ēdienu gatavošana
PD.Apmeklētāju aprēķins
2 L. Putraimu, pākšaugu ēdienu gatavošana
3 L. Zupu gatavošana
PD.Porciju skaita aprēķins
4 L. Zupu gatavošana
5 L.1.Kontroldarbs. Mērču gatavošana
PD. Ēdienkaršu sastādīšana
6 L. Zivju ēdienu gatavošana
7 L.Zivju ēdienu gatavošana
PD. Tehnoloģiskā dokumentācija
8 L. 2.Kontroldarbs. Gaļas pirmapstrāde un pusfabrikātu gatavošana
9 L. Gaļas ēdienu gatavošana
PD. Gaļas liemeņa izvērtējums
10 L.Putnu, subproduktu un medījumu ēdienu gatavošana
11 L.3.Kontroldarbs. Saldo ēdienu gatavošana
PD. Produktu aprēķins
12 L. Saldo ēdienu un mērču gatavošana
13 L. Auksto ēdienu gatavošana
PD. Produktu prečziniskais raksturojums
14 L.Auksto ēdienu gatavošana
15 L.4.Kontroldarbs.Konditorejas izstrādājumu gatavošana
PD. Kursa darba aizstāvēšana 16 L.Konditorejas izstrādājumu gatavošana
Prasības kredītpunktu iegūšanai
L - lekcijās jābūt uzrakstītiem 5 kontroldarbiem Jābūt izstrādātam kursa darbam atbilstoši metodiskajiem norādījumiem un aizstāvētam.
Obligātā literatūra
1. Uzturs, 1.daļa.Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki:1998.- 170lpp.
2. Kozule V. Uzturs, 2.daļa. Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki:2000 - 153 lpp.
3. Kozule V.Uzturs, 3.daļa. Mācību palīglīdzeklis. Ozolnieki: 2001.- 152 lpp. 4. Сборник рецептур.- М.Экономика, 1998. - 503 с.
Papildliteratūra
1. Ekerte A. Lielā pavārgrāmata.- R.:Iljus, 1995.- 437 lpp.
2. The Theory of Catering. - L.: Holder and Stoughton, 1992. - 492 p 3. Stobart T. The cook`s encyclopaedia:ingredients and processec.-L.:Bastford, 1980.- 483 p.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Gastromāns /- R.: Izd. Baltijas mārketinga un reklāmas kompānija "Prospekts"
2. Labu apetīti /- R.:Izd. SIA Lietišķās informācijas dienests
3. Приятного аппетита / Издательский дом "Бурда" / (žurnāls krievu valodā) 4. Good Food / BBC Worldwide Limited / (žurnāls angļu valodā)
Piezīmes
Priekšmets iekļauts Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības profesionālā bakalaura pilna laika studiju programmas obligātajā daļā, 3.semestrī.