Excel
Kursa nosaukums Ražošanas un apkalpošanas organizācija
Kursa kods PārZ3036
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas procesi un iekārtas
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kursa projekts ietver ēdināšanas uzņēmumā notiekošo ražošanas procesu izvēli, tehnoloģiskā aprīkojuma izvēli un aprēķinus kā arī tā izvietošanu atbilstoši nepieciešamajam tehnoloģiskajam procesam. Iegūtie dati tiek izmantoti projekta shematiskam attēlojumam.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Tehnoloģiskā procesa norises pamatojums
2 Ražošanas procesu struktūra
3 Noliktavu struktūra un to aprēķini
4 Pirmapstrādes cehu ražošanas programmas
5 Pirmapstrādes cehu iekārtu izvēle un aprēķini
6 Galīgās apstrādes cehu ražošanas programmas
7 Aukstā ceha iekārtu izvēle un aprēķini
8 Karstā ceha iekārtu izvēle un aprēķini
9 Siltumiekārtu aprēķini
10 Ēdienu izsniegšanas procesa un iekārtu izvēle, aprēķini
11 Trauku mazgāšanas iekārtu izvēle un aprēķini
12 Administratīvo telpu struktūra un laukumu aprēķini
13 Ražošanas palīgtelpu struktūra un laukumu aprēķini
14 Apmeklētāju telpu struktūra un lakumu aprēķini
15 Tehnoloģiskā projekta skice 16 Ražošanas un apkalpošanas procesa apraksts
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jāizstrādā kursa projekts atbilstoši metodiskajiem norādījumiem kā arī jāaizstāv tas.
Obligātā literatūra
1. Э.А.Арустамов, А.С.Ванукевич. Технологическое проектирование предприятий общественного питания.: Москва, Эkономика, 1982. – 208 с.
2. Ruciņš M.Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas/ Mācību līdzeklis. Jelgava.:LLu, 2001.- 918 lpp.
3. Радченко Л.А. Организация производства на предприятиях общественного питания. Учебное пособие/Ростов на Дону, Феникс, 2000.-344 с. 4. А.Д.Ефимов, Т.Т.Никуленкова и др. Професиональная кухня: сто готовых проектов. М.Издательский дом "Ресторанные ведомости", 2003., 267 с.
Papildliteratūra
1. Latvijas likumdošanas akti, kas reglamentē pārtikas apriti.
2. MK Vispārīgie būvnoteikumi, 1.04.97. Nr.112. 3. Памбухчиянц В.К. Организация, технология и проектирование торговых предприятий. Учебникю-М.:ИВЦ ,,Маркетинг", 1998.-320 с.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Žurnāls ,,Gastromāns"
Piezīmes
Priekšmets iekļauts Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas obligātajā daļā, 7.semestrī.