Kursa nosaukums | Ražošanas prakse |
Kursa kods | PārZ3035 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas produktu kvalitātes |
Kredītpunkti (ECTS) | 9 |
Kopējais stundu skaits kursā | 243 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 243 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti praksē iepazīstas ar konkrētu reģionu ēdināšanas uzņēmumu, izmitināšanas vietu un tūrisma informācijas centru darbību. Nostiprina studiju priekšmetos Viesnīcu dienesti, Tūrisma organizācijas pamati, Personālvadība gūtās zināšanas. Praktiski izstrādā individuālos prakses uzdevumus. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Konkrēta reģiona ēdināšanas uzņēmumu, izmitināšanas vietu un tūrisma informācijas centru darbības pamatojums.
2 Iepazīt konkrēta uzņēmuma darbības specializāciju. 3 Individuāla prakses uzdevuma datu vākšana un apstrāde. 4 Uzņēmuma darba organizācijas izpēte un analīze. 5 Vadības un personāla struktūra. 6 Apzināt uzņēmumā esošās problēmas un perspektīves, izvērtēt tās. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jaizpilda prakses vadītāja norādījumus un jāveic individuālais uzdevums saskaņā ar konkrētā uzņēmuma darbības īpatnībām. | |
Obligātā literatūra | |
1. Platace M. Viesnīcu uzņemšanas dienesta pamatprincipi., 2000.
2. Vanaga V. Apkalpošanas organizācija., 2001. 3. Gavriļenko E. Ēdienu gatavošanas tehnoloģija., Rīga, Turība, 2001., - 126 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. MK noteikumi par kompleksiem tūrisma pakalpojumiem. 2. LLTA "Lauku seļotāja" tematiski informatīvie materiāli. | |
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Žurnāls "Ceļo"
2. Žurnāls "Ceļotprieks" 3. www.kodarit.lv 4. www.eiropa.lv |
|
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts PTF Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības profesionālā bakalaura studentiem 2. semestrī. |