Kursa nosaukums | Ražošanas un apkalpošanas organizācija |
Kursa kods | PārZ3031 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas procesi un iekārtas |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studiju priešmets sastāv no divām daļām: ēdināšanas uzņēmumu ražošanas organizācijas un apkalpošanas organizācijas ēdināšanas uzņēmumos. Studenti noklausās lekciju ciklu par ēdināšanas uzņēmumu, apkalpošanas organizācijas veidiem, uzņēmumu struktūru, ražošanas diversifikāciju, ražošanas organizācijas atbilstību gan tehnoloģiskā procesa prasībām, gan higiēnas prasībām. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 O.Ēdināšanas uzņēmumu funkcijas, veidi
2 O.Ražošanas organizācijas formas 3 O.Ēdināšanas uzņēmumu struktūra, ražošanas telpu raksturojums 4 O.1.kontroldarbs. Ražošanas procesu struktūra 5 O.Normatīvo aktu analīze 6 O.Tehnoloģisko procesu norise, plūsmas 7 O.Tehnoloģisko procesa būtība, kursa projekta uzdevums 8 O.2.kontroldarbs. Ražošanas plānošana 9 O.Izejvielu sagādes organizācija 10 O.Noliktavu darba organizācija, to aprēķini 11 O.Darba organizācija pirmapstrādes cehos, to aprēķini 12 O.Darba organizācija galīgās apstrādes cehos 13 O.3.kontroldarbs. Siltumiekārtu aprēķini 14 O.Darbu organizācija treuku mazgātuvē, sadalē 15 O.Darbu organizācija konditorejas cehos 16 O.Gatavās produkcijas kvalitātes vērtēšana |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt uzrakstītiem visiem 3 kontroldarbiem. | |
Obligātā literatūra | |
1. Rūrāne M. Ražošana. Rīga, Turības mācību centrs,1999. – 122 lpp.
2. Радченко Л.А. Организация производства на предприятиях общественного питания. Учебное пособие, Ростов на Дону, Феникс, 2000.-333 с. 3. Э.А.Арустамов, А.С.Ванукевич. Технологическое проектирование предприятий общественного питания.: Москва, Эkономика, 1982. – 208 с. 4. Vanaga V.Viesu apkalpošana. Mācību līdzeklis. R.:Turības mācību centrs, 2000.-152 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Schatering E.E. Handbuck Food and Beverage Menegement. Deucher Fachverlag, 1985.-268 p.
2. Kington R., Ceserani V. The teory of catering. LondonSydney Auckland, 1992.-156 p. 3. Vanaga V. Galda klāšanas pamatprincipi. Mācību palīglīdzeklis praktisko iemaņu apgūšanai: Rīga, 1999. - 48 lpp. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Latvijas likumdošanas akti, kas reglamentē pārtikas apriti | |
Piezīmes | |
Priekšmets iekļauts Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas obligātajā daļā, 6.semestrī. |