Excel
Kursa nosaukums Pārtikas produktu ražošanas pamati
Kursa kods PārZ3006
Zinātnes nozare Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozare Pārtikas produktu kvalitātes
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kursa darbs ir studiju priekšmeta "Pārtikas produktu ražošanas pamati" sastāvdaļa, kurā studenti iegūst padziļinātas zināšanas pēc izvēles izstrādājot kāda konkrēta pārtikas produkta tehnoloģiju, raksturojot tā kvalitātes rādītājus, un iespējamās novirzes atkāpjoties no tehnoloģiskiem režīmiem.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Kursa darba raksturojums, sadaļas, prasības to izstrādei.
2 Tēmas izvēle un pamatojums.
3 Produktu izvēle.
4 Produktu pamatojums.
5 Pārtikas produktu aprēķini, receptūras.
6 Tehnoloģijas izvēle, parametru un režīmu apkopojums.
7 Tehnoloģijas izvēle, parametru un režīmu apkopojums.
8 Tehnoloģisko procesu pamatojums.
9 Tehnoloģisko procesu pamatojums.
10 Tehnoloģisko procesu pamatojums.
11 Tehnoloģijas pilnveide.
12 Tehnoloģijas pilnveide.
13 Iespējamo defektu raksturojums.
14 Kursa darba noformēšana.
15 Iesniegšana aizstāvēšanai. 16 Aizstāvēšana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Kursa darbs novērtēts ar atzīmi. Semestra laikā jāizstrādā kursa darbs atbilstoši metodiskajiem norādījumiem par kursa darbu izstrādi Pārtikas tehnoloģijas katedrā un publiski tas jāaizstāv.
Obligātā literatūra
1. Piena avīze/SIA Lauku avīzes izdevniecība/ L.Ozola, I.Ciproviča, M.Brunovska. – Rīga, 2000. – 59 lpp.
2. L.Ozola, I.Ciproviča. Piena pārstrādes tehnoloģijas. - Jelgava: LLU, 2002. - 248 lpp.
3. V.Kokars. Augļu sulu un vīnu gatavošana mājas apstākļos. - R.:Avots, 1991. - 48 lpp. 4. V.Kangare. Dārzeņu, augļu un sēņu konservēšana. - R.: Avots, 1982. - 269 lpp.
Papildliteratūra
1. H.Žīgurs. Mūžīgā un dienišķā: maizes kalorimetrija. - R.: Zinātne, 1984. - 95 lpp. 2. P.Zariņš, V.Šamarins. Lauksaimniecības ražojumu uzglabāšana un pārstrāde. -R.:Zvaigzne, 1989. - 120 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Agropols
2. Praktiskais Latvietis 3. "Lauku avīzes" tematiskie izdevumi: Alus, Maizes, Siera u.c. avīzes
Piezīmes
Kursa darbs iekļauts Pārtikas tehnoloģijas fakultātes ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas obligātajā daļā, 6. semestrī.