Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Pārtikas uzņēmumu projektēšana |
Kursa kods | PārZ2053 |
Zinātnes nozare | Citas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas |
Zinātnes apakšnozare | Pārtikas procesi un iekārtas |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Lekciju stundu skaits | 8 |
Laboratorijas darbu stundu skaits | 24 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 49 |
Kursa apstiprinājuma datums | 19/02/2014 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Ilga Gedrovica |
|
Priekšzināšanas | |
PārZ2004, Pārtikas procesi un iekārtas I PārZP042, Pārtikas iekārtas |
|
Kursa anotācija | |
Studenti iegūst zināšanas par pārtikas uzņēmumu projektēšanu. Apgūst programmas AutoCAD lietošanas pamatus. Iegūst zināšanas par tehnoloģisko shēmu un uzņēmuma plāna konstruēšanas tehniskajiem risinājumiem, izmantojot programmu AutoCAD. Iepazīstas ar projektēto uzņēmumu noformēšanas standartiem, korektu sagatavošanu izdrukai. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pēc studiju kursa apguves studentiem būs:
• zināšanas pārtikas uzņēmumu projektēšanā, AutoCAD programmas lietošanā, ņemot vērā pārtikas uzņēmumu specifiku un standartus; • prasmes rast optimālākos tehniskos risinājumus tehnoloģisko shēmu un uzņēmumu plāna konstruēšanā; ņemot vērā studiju procesā gūtās atziņas; • kompetence pārtikas uzņēmumu korektā un kvalitatīvā projektēšanā. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1Vispārīgas ziņas par studiju kursu
2Projektēšanas pamatprincipi pārtikas uzņēmumos 3Produktu ražošanas tehnoloģiju un iekārtu piemērotības izvērtējums 4Programmas AutoCAD pielietojums projektēšanā 5Programmas darba vides raksturojums 6Rasējuma organizācijas līdzekļi 7Pārtikas uzņēmumu plāna konstruēšana 8Tehnoloģisko iekārtu objektu rasēšana 9Rasēto objektu koriģēšana, papildināšana 10 Izmēru izlikšana rasētajiem objektiem 11 Slāņu izmantošana darbā ar projektējamo objektu 12 Piesaistes objektam, mērogošana 13 Tehnoloģisko shēmu veidošana ar dažādiem grafiskajiem objektiem 14 Grafisko objektu modifikatori 15 Projektētā objekta noformējums atbilstoši standartam 16 Pārtikas uzņēmumu grafiskā projekta izdruka |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite ar atzīmi. Jāapmeklē vismaz 85% nodarbību un jānostrādā visi paredzētie praktiskie darbi. Semestra laikā studentam patstāvīgijāizstrādā un jāiesniedz patstāvīgais darbs un jāiegūst sekmīgs vērtējums zināšanu pārbaudēs. Atzīmi veido vērtējums par izstrādāto patstāvīgo darbu un zināšanu pārbaudi. | |
Obligātā literatūra | |
1. Finkelstein E. Autocad 2013 & autocad lt 2013 bible. Indianapolis, IN : Wiley, 2012. 846 p.
2. Gladfelter D. R. Autocad 2013 and autocad LT 2013 :no experience required. Indianapolis, IN : Wiley, c2012. 1072 p. 3. Полещук Н. Н. AutoCAD 2011 :[наиболее полное руководство] Санкт-Петербург : БХВ-Петербург, 2011. 726 с. 4. Mozga N. Projektēšanas pamati programmā AutoCAD 2010 :pašmācības grāmata. [redaktore Dz. Auziņa]. Rīga : Mācību grāmata, 2010. 285 lpp. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. http://www.lynda.com/AutoCAD-training-tutorials/160-0.html 2. http://www.autodesk.com/ | |
Piezīmes | |
Obligātais kurss PTF akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programmas "Pārtikas zinības" un 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" pilna un nepilna laika studijās. |