Kursa nosaukums | Viesnīcu un restorānu sistēmas |
Kursa kods | Citi2010 |
Zinātnes nozare | Citi |
Kredītpunkti (ECTS) | 1.5 |
Kopējais stundu skaits kursā | 40.5 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Šajā kursā apskatīta viesnīcu un restorānu darbības automatizācija un uzskaite un tās izplatība pasaulē un Latvijā, dots automatizācijas un uzskaites sistēmu vispārējais iedalījums un pazīstamāko sistēmu raksturojums un darbības pamatprincipi. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Viesnīcu un restorānu darbības automatizācija pasaulē un Baltijas reģionā.
2 Automatizācijas un uzskaites sistēmas pasaulē, to iedalījums. 3 Automatizācijas un uzskaites sistēmu ieviešana, pozitīvās un negatīvās puses. 4 1.seminārs. Lielākās automatizācijas un uzskaites sistēmas, to raksturojums un iespēju analīze. 5 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no Fidelio/Micros (ASV). Programmas Fidelio Front Office raksturojums. 6 Programmas Fidelio Food & Beverage darbības raksturojums. 7 Programmas Fidelio Sales & Catering darbības raksturojums. 8 Micros POS kases norēķinu un komplekss. Citu papildprogrammu raksturojums. 9 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no UCS (Krievija). 10 2.seminārs. Programmu R-Keeper darbības raksturojums. 11 3.seminārs. Programmu Store House un Shelter darbības raksturojums. 12 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no Brio (Latvija). 13 4.seminārs. Programmas Shopping/Cafe darbības raksturojums. 14 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no CHD (Latvija). Citas mazākpazīstamas sistēmas. 15 Kontroldarbs. 16 Apkopojums un izvērtējums. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt apmeklētiem visiem semināriem un nokārtotam kontroldarbam. | |
Obligātā literatūra | |
1. 8700 HMS, version 2.10.User Manual. 2-nd edition. Beltsville: Micros Systems, Inc., 1997.- 350p.
2. Fidelio Front Office, version 6.20. User Manual. Beltsville: Micros Systems, Inc., 2000.- 600p. 3. R-Keeper V6. Руководство менеджера. М: UCS, 2000.- 358с. 4. UCS Shelter. Руководство менеджера. М: UCS, 2002.- 155с |
|
Papildliteratūra | |
1. Fidelio Food & Beverage Management, version 6.20. User Manual. Muenchen: Micros-Fidelio Software GmbH & Co.KG, 1998.- 200p
2. UCS Store House. Руководство менеджера. М: UCS, 2000.- 155с 3. Ruciņš M. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas. No idejas līdz tās realizēšanai. Mācību līdzeklis. Jelgava: LLU, 2001. - 918 lpp. 4. Ruciņš M. Profesionālās lielvirtuvju iekārtas. 2.izdevums. Mācību līdzeklis. Rīga: M.Ruciņš, 2001. - CD ROM. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Interneta vortāls "Sabiedriskā ēdināšana studentiem": http://www.catering.lv/Studenti 2. Informācija internetā par automatizācijas un uzskaites sistēmām viesnīcās un restorānos. |