Excel
Kursa nosaukums Viesnīcu un restorānu sistēmas
Kursa kods Citi2010
Zinātnes nozare Citi
Kredītpunkti (ECTS) 1.5
Kopējais stundu skaits kursā 40.5
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Šajā kursā apskatīta viesnīcu un restorānu darbības automatizācija un uzskaite un tās izplatība pasaulē un Latvijā, dots automatizācijas un uzskaites sistēmu vispārējais iedalījums un pazīstamāko sistēmu raksturojums un darbības pamatprincipi.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Viesnīcu un restorānu darbības automatizācija pasaulē un Baltijas reģionā.
2 Automatizācijas un uzskaites sistēmas pasaulē, to iedalījums.
3 Automatizācijas un uzskaites sistēmu ieviešana, pozitīvās un negatīvās puses.
4 1.seminārs. Lielākās automatizācijas un uzskaites sistēmas, to raksturojums un iespēju analīze.
5 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no Fidelio/Micros (ASV). Programmas Fidelio Front Office raksturojums.
6 Programmas Fidelio Food & Beverage darbības raksturojums.
7 Programmas Fidelio Sales & Catering darbības raksturojums.
8 Micros POS kases norēķinu un komplekss. Citu papildprogrammu raksturojums.
9 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no UCS (Krievija).
10 2.seminārs. Programmu R-Keeper darbības raksturojums.
11 3.seminārs. Programmu Store House un Shelter darbības raksturojums.
12 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no Brio (Latvija).
13 4.seminārs. Programmas Shopping/Cafe darbības raksturojums.
14 Automatizācijas un uzskaites sistēmas no CHD (Latvija). Citas mazākpazīstamas sistēmas.
15 Kontroldarbs. 16 Apkopojums un izvērtējums.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jābūt apmeklētiem visiem semināriem un nokārtotam kontroldarbam.
Obligātā literatūra
1. 8700 HMS, version 2.10.User Manual. 2-nd edition. Beltsville: Micros Systems, Inc., 1997.- 350p.
2. Fidelio Front Office, version 6.20. User Manual. Beltsville: Micros Systems, Inc., 2000.- 600p.
3. R-Keeper V6. Руководство менеджера. М: UCS, 2000.- 358с. 4. UCS Shelter. Руководство менеджера. М: UCS, 2002.- 155с
Papildliteratūra
1. Fidelio Food & Beverage Management, version 6.20. User Manual. Muenchen: Micros-Fidelio Software GmbH & Co.KG, 1998.- 200p
2. UCS Store House. Руководство менеджера. М: UCS, 2000.- 155с
3. Ruciņš M. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas. No idejas līdz tās realizēšanai. Mācību līdzeklis. Jelgava: LLU, 2001. - 918 lpp. 4. Ruciņš M. Profesionālās lielvirtuvju iekārtas. 2.izdevums. Mācību līdzeklis. Rīga: M.Ruciņš, 2001. - CD ROM.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Interneta vortāls "Sabiedriskā ēdināšana studentiem": http://www.catering.lv/Studenti 2. Informācija internetā par automatizācijas un uzskaites sistēmām viesnīcās un restorānos.