Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Maģistra darbs |
Kursa kods | Medi6011 |
Zinātnes nozare | Medicīna (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 30 |
Kopējais stundu skaits kursā | 810 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 810 |
Kursa apstiprinājuma datums | 12/01/2024 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., prof. Inga Ciproviča |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Maģistra darbs ir studējošā patstāvīgi veikts pētījums, kas apliecina gan teorētisko zināšanu, gan metodisko prasmju apguvi uzturzinātnē studiju programmas noteiktā apjomā. Maģistra darba izstrāde apliecina studējošā spēju patstāvīgi veikt pētījumu un formulēt secinājumus. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Zināšanas:
1)kritiski izvērtēt zinātniskās literatūras atziņas saistībā ar izstrādātā maģistra darba tematiku; 2)spēja izvēlēties un pielietot atbilstošas pētnieciskās metodes maģistra darba uzdevumu izpildei; 3)spēja analizēt un izvērtēt zinātniskā darba rezultātus, pamatot to būtiskumu. Prasmes: 4)izmantojot iepriekšiegūtās zināšanas (teorētiskās un praktiskās) un prasmes, izstrādāt maģistra darbu; 5)skaidrot un interpretēt argumentētā veidā pētījuma rezultātus, iegūtus maģistra darba izstrāde. Kompetences: 6)integrēt dažādu jomu zināšanas maģistra darba izstrādē; 7)izstrādāt pētniecisko darbu atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikācijas ietvarstruktūras 7. līmenim. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
Patstāvīgais darbs:
1.Maģistra darba tēmas izvēle. Darba hipotēze, mērķis, uzdevumi. (16 h) 2.Maģistra darba ievada izstrāde. (16 h) 3.Zinātniskās literatūras studijas, analīze. (84 h) 4.Pētījuma metodikas izstrāde. (8 h) 5.Datu apstrādes metožu izvēle, to aprobācija. (16 h) 6.Pētnieciskais darbs. (324 h) 7.Pētniecisko rezultātu apkopošana. (40 h) 8.Pētniecisko rezultātu datu matemātiskā apstrāde. (40 h) 9.Iegūto rezultātu analīze. (80 h) 10.Iegūto rezultātu apkopojums. (40 h) 11.Secinājumu definēšana. (8 h) 12.Maģistra darba uzrakstīšana. (40 h) 13.Maģistra darba priekšaizstāvēšana. (8h) 14.Maģistra darba pabeigšana. (64 h) 15.Maģistra darba prezentācijas sagatavošana. (8 h) 16.Maģistra darba aizstāvēšana MEK sēdē. (8 h) |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Izstrādāts un publiski aizstāvēts maģistra darbs. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Patstāvīga maģistra darba izstrāde konsultējoties ar darba vadītāju. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Maģistra darbs tiek vērtēts ar atzīmi. | |
Obligātā literatūra | |
1.Brown, J.E. (2016). Nutrition through the life cycle. Sixth edition. Cengage Learning.
2.Analysis in Nutrition Research: principles of statistical methodology and interpretation of the results (2018). Edited G. Pounis. Academic Press. 3.Gropper, S.S. (2017). Advanced nutrition and human metabolism. Seventh edition. Cengage Learning. 4.Noformēšanas vadlīnijas PTF studentu darbiem - http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/202102/Noformesanas_noteikumi_2020_PTF.pdf 5.Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai (2012). Jelgava: LLU. http://www.ptf.llu.lv/sites/ptf/files/2017-04/Metodiskie%20nor%C4%81d%C4%ABjumi%20ma%C4%A3istra%20darba%20izstr%C4%81dei_0.pdf |
|
Papildliteratūra | |
1.Statistics in food science and nutrition (2013). Edit. A.H. Pripp. Springer.
2.Cargill, M., O’Connor, P. (2009). Writing scientific research articles: strategy and steps. Wiley-Blackwell. 3.Hofmann A.H. (2010). Scientific writing and communication: papers, proposals, and presentations. Oxford University Press, 682 p. 4.Wallace M., Wray A. (2016). Critical reading and writing for postgraduates. SAGE Publications. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1.Science direct datu bāze
2.Web of Science datu bāze 3.SCOPUS datu bāze 4.FOODnetBASE |
|
Piezīmes | |
Kopīgā maģistra studiju programma Uzturzinātne |