Excel
Kursa nosaukums Tehnoloģiskā mācību prakse
Kursa kods LauZP043
Zinātnes nozare Vides inženierija un enerģētika
Zinātnes apakšnozare Lauksaimniecības inženierzinātne
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 81
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., Inta Roga

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Iepazīšanās ar dažādu pārtikas produktu un dzērienu ražošanas uzņēmumu darbu: izejvielu sagādi un uzglabāšanu līdz pārstrādei, produktu ražošanas tehnoloģiju un iekārtām, iekārtu apkopi, energoapgādi, gatavās produkcijas kvalitātes pārbaudi un uzglabāšanu līdz realizācijai, realizācijas iespējas, ražošanas izmaksas.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jābūt iesniegtai individuālai prakses atskaitei, kurā apkopota informācija par katru apmeklēto prakses objektu. Ieskaiti ar atzīmi kārto prakses pēdējā dienā rakstiski visa grupa.
Obligātā literatūra
1. Л.Т. Алехина, А.С. Большакова и др. Технология мяса и мясопродуктов. М.:Агропромиздат, 1988.
2. Щербатенко В.В. Регулирование технологических процессов производства хлеба. М.: Пищепромиздат, 1986.
3. Технологическое оборудование консервных заводов. М.: Агропромиздат, 1981. 4. Ozola Lilita. Siera tehnoloģijas pamati. Rīga.: NED, 1997.-113 lpp.
Papildliteratūra
1. Kрусь Г. Н. и др. Технология молока и оборудование предприятий молочной промышленности.М.Агропромиздатб 1986.-279 с.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Praktiskais latvietis
Piezīmes
Obligāta prakse Tehniskās fakultātes Lauksaimniecības inženierzinātnes akadēmiskās bakalaura studiju programmas apakšprogrammai “Pārtikas rūpniecības iekārtas”.