Kursa nosaukums | Tehnoloģiskā mācību prakse |
Kursa kods | LauZP043 |
Zinātnes nozare | Vides inženierija un enerģētika |
Zinātnes apakšnozare | Lauksaimniecības inženierzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 81 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Inta Roga |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Iepazīšanās ar dažādu pārtikas produktu un dzērienu ražošanas uzņēmumu darbu: izejvielu sagādi un uzglabāšanu līdz pārstrādei, produktu ražošanas tehnoloģiju un iekārtām, iekārtu apkopi, energoapgādi, gatavās produkcijas kvalitātes pārbaudi un uzglabāšanu līdz realizācijai, realizācijas iespējas, ražošanas izmaksas. | |
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt iesniegtai individuālai prakses atskaitei, kurā apkopota informācija par katru apmeklēto prakses objektu. Ieskaiti ar atzīmi kārto prakses pēdējā dienā rakstiski visa grupa. | |
Obligātā literatūra | |
1. Л.Т. Алехина, А.С. Большакова и др. Технология мяса и мясопродуктов. М.:Агропромиздат, 1988.
2. Щербатенко В.В. Регулирование технологических процессов производства хлеба. М.: Пищепромиздат, 1986. 3. Технологическое оборудование консервных заводов. М.: Агропромиздат, 1981. 4. Ozola Lilita. Siera tehnoloģijas pamati. Rīga.: NED, 1997.-113 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Kрусь Г. Н. и др. Технология молока и оборудование предприятий молочной промышленности.М.Агропромиздатб 1986.-279 с. | |
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Praktiskais latvietis | |
Piezīmes | |
Obligāta prakse Tehniskās fakultātes Lauksaimniecības inženierzinātnes akadēmiskās bakalaura studiju programmas apakšprogrammai “Pārtikas rūpniecības iekārtas”. |