Kursa nosaukums | Lopkopības produkcijas pārstrāde |
Kursa kods | LauZ5098 |
Zinātnes nozare | Lauksaimniecības zinātne (nav zn) |
Kredītpunkti (ECTS) | 3 |
Kopējais stundu skaits kursā | 81 |
Lekciju stundu skaits | 16 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 16 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 49 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Inta Roga |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Vispārējs priekšstats par lopkopības izcelsmes pārtikas izejvielām. Pārstrādes procesu īpatnības un iekārtu grupas. Piena un gaļas produktu ražošanas tehnoloģijas. Olu šķirošana, uzglabāšana. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Lopkopības izcelsmes izejvielas, sastāvs, kvalitāte, ieguves nosacījumi.
2 Pirmapstrādes procesi, iekārtas. 3 Piena produktu ražošanas tehnoloģijas (dzērieni, biezpiens, siers, sviests, konservi). 4 Separatori. Pasterizatori – dzesētāji. 5 Sviesta, biezpiena un siera ražošanas iekārtas. 6 Piena konservu ražošanas iekārtas. 7 Gaļas pārstrādes procesi un iekārtas. 8 Gaļas saldēšana, sālīšana. Iekārtas. 9 Gaļas žāvējumu ražošanas tehnoloģijas. Iekārtas. 10 Desu ražošanas tehnoloģija. Iekārtas. 11 Gaļas konservu ražošanas tehnoloģija. Iekārtas. 12 Olu un to pārstrādes produktu ražošana. Iekārtas. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Ieskaite. Sekmīgi uzrakstīt kontroldarbi, izpildīti visi praktiskie darbi. | |
Obligātā literatūra | |
1. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. L. Dukaļskas redakcijā. Jelgava, LLU, 2000. - 524 lpp.
2. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģijas. Jelgava. LLU, 2002. - 248 lpp. 3. Ozola L. Siera tehnoloģijas pamati. Rīga.: NED, 1997. - 113 lpp. 4. ЛюТюАлёхина, АюСюБольшакова и др. Технология мяса мясопродуктов. М.: Агропромиздат, 1988. |
|
Papildliteratūra | |
1. Handbook of food Engineering. Ed by D.R.Heldman, D.B.Lund. New York., Basel, HongKong. 1992.
2. Rubene V., Zariņa A. Lopkopības produktu ieguves un pārstrādes tehnoloģijas pamati, R.: Zvaigzne. - 1979. - 263 lpp. 3. Технология молока и молочных продуктов. Молочно пищевая промышленность. 1973. 376 с. |
|
Piezīmes | |
Izvēles kurss Tehniskās fakultātes maģistra studiju programmas "Lauksaimniecības inženierzinātne" studiju apakšprogrammai "Lopkopības mehanizācija". |