Kursa nosaukums | Ēdināšanas tehnoloģija un režīms |
Kursa kods | LauZ5079 |
Zinātnes nozare | Dzīvnieku un piena lopkopības zinātne |
Zinātnes apakšnozare | Lopkopība |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Paredzēts apgūt zināšanas par dzīvnieku ēdināšanas un dzirdināšanas režīmu veidojošiem elementiem un to vietu lopkopības produktu ražošanas tehnoloģijā. Ēdināšanas un dzirdināšanas biežuma, barības konsistences, ēdināšanas un dzirdināšanas veidu ( iekārt), ūdens temperatūras un higiēnas, nobarošanas ilguma un citu ēdināšanas režīma elementu ietekme uz barības vielu izmantošanos. | |
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Patstāvīgais studiju darbs, literataūras studijas, aizstāvēts kursa darbs. Nokārots eksāmens. | |
Obligātā literatūra | |
1. Latvietis J. 1985. Mājlopu ēdienkarte. Zinātne, Rīga. 71 lpp.
2. Plēsums J. 1997. Liellopu gaļas lopkopība. LLU, Jelgava. 123 lpp. 3. Rūpnieciskās putnkopības tehnoloģija. Sast.E.Ozola. Liesma, Rīga. 1978. 188.lpp 4. British Society of Animal Science, Winter Meeting . 1995. Spa Complex. Scarborrough |
|
Papildliteratūra | |
1. Rūpnieciskās cūkkopības tehnoloģija. U.Ramanis. Liesma, Rīga. 1978.272 lpp.
2. Šīraks Dž. Slaucamo govju racionāla dzirdināšana. L VI 1956. Rīga 24 lpp. 3. British Society of Animal Science, Winter Meeting 1995. Spa Complex Scarborrough. 4. Margareta Emanuelsen. 1989. Effects of long time feeding and studies on rumen metabolism. Disertation. Uppsala. |
|
Piezīmes | |
Maģistrantūras Dzīvnieku ēdināšanas studiju virziena izvēles speciālais priekšmets. |