Excel
Kursa nosaukums Projektēšanas speckurss
Kursa kods LauZ5028
Zinātnes nozare Vides inženierija un enerģētika
Zinātnes apakšnozare Lauksaimniecības inženierzinātne
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 81
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Mašīnu sistēma pārtikas rūpniecībā. Konstruktoru dokumentācija. Pārtikas produktu fizikāli mehāniskās īpašības. Tehnoloģisko iekārtu konstrukcijas attīstība, galveno mezglu teorētiskais aprēķins un konstrukciju izstrāde.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Mašīnu sistēma pārtikas produktu pārstrādē. Konstruktoru dokumentācija.
2 Pārtikas produktu fizikāli – mehāniskās īpašības.
3 Produktu attīrīšana no piemaisījumiem un šķirošana.
4 Galveno attīrīšanas un produktu šķirošanas paņēmienu konstruktīvais aprēķins.
5 Produktu smalcināšanas enerģētiskā teorija.
6 Drupināšanas norises mehāniskie faktori.
7 Veserīšu drupinātāju dinamika un darbīgo daļu aprēķins.
8 Placinātāju un valču dzirnavu konstruktīvie risinājumi.
9 Diskveida un trumuļtipa griezējaparātu darbīgo daļu aprēķināšana un projektēšana.
10 Produktu griešana ar griezni un stiegru. Konstrukcija un aprēķins.
11 Produktu termiskās apstrādes iekārtu klasifikācija, darbība un aprēķins.
12 Produktu maisījuma ieguve. Maisījumu raksturojošie parametri.
13 Produktu svēršana un dozēšana. Dozatoru konstruktīvais aprēķins.
14 Maisītāju darbīgo daļu konstrukcijas un to aprēķins.
15 Produktu blīvētāju konstruktīvie risinājumi. 16 Produktu fasēšanas un iepakošanas veidi, to klasifikācija un konstruktīvie risinājumi.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Uzrakstīti kontroldarbi, izpildīts individuālais uzdevums.
Obligātā literatūra
1. Dukaļska L., Galoburda R. Pārtikas tehnoloģijas procesi un aparāti.Jelgava.:LLU, 1999.- 287 lpp.
2. Кавецкий Г.Д., Королев А.В. Процессы и аппараты пищевых производств. – М.:Агропромиздат, 1991.-432 с.
3. Основы расчета и конструирования машин и автоматов пищевых производств/ под.ред. А.Я.Соколова.-М.: Машиностроение,- 1969.- 639 с. 4. Харламов С.В. Практикум по расчету и конструированию машин и аппаратов пищевых производств.-Л.: Агропромиздат,1991.-256 с.
Papildliteratūra
Стабников В.И., Лысянский В.М., Попов В.Д. Процессы и аппараты пищевых производств.-М.: Агропромиздат,1985.-503 с.
2. Технологическое оборудование пищевых производств./ под ред. Б.И. Азарова.- М.: Агропромиздат, 1968.- 463 с. 3. CIGR handbook of agricultural engineering. Voll 4. Agro-Processing Engineering. 527 lpp.
Piezīmes
Obligāts priekšmets Tehniskās fakultātes maģistra studiju programmai “Pārtikas rūpniecības iekārtas” 1.studiju gada 1.semestrī.