Kursa nosaukums | Tehnoloģijas un iekārtas |
Kursa kods | LauZ4218 |
Zinātnes nozare | Vides inženierija un enerģētika |
Zinātnes apakšnozare | Lauksaimniecības inženierzinātne |
Kredītpunkti (ECTS) | 3.75 |
Kopējais stundu skaits kursā | 101.25 |
Lekciju stundu skaits | 32 |
Laboratorijas darbu stundu skaits | 8 |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., Inta Roga |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Gaļas un piena produktu ražošanas tehnoloģija un tehnoloģiskās iekārtas. Miltu un maizes rūpniecības tehnoloģija un tehnoloģiskās iekārtas. Augļu un dārzeņu pārstrādes tehnoloģija un iekārtas. Cukura un rūgšanas rūpniecība, tās produkcijas ražošanas tehnoloģija un iekārtas. | |
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Gaļas iegūšanas process un iekārtu nodrošinājums.
2 Gaļas pārstrādes tehnoloģijas un iekārtas. 3 Putnu gaļas un olu ieguve un pārstrāde. 4 Piena kā izejvielas prasības, to nodrošinājums. 5 Piena, skābpiena un biezpiena ražošanas process, iekārtas. 6 Sviesta un saldējuma ražošanas tehnoloģijas, iekārtas. 7 Siera ražošanas tehnoloģija, iekārtas. 8 Piena konservu ražošanas tehnoloģija, iekārtas. 9 Graudu pirmapstrāde, iekārtas. 10 Graudu pārstrādes produktu ražošana, iekārtas. 11 Maizes ražošanas tehnoloģija, iekārtas. 12 Augļu un dārzeņu pārstrāde, iekārtas. 13 Cukurbiešu pirmapstrādes process, iekārtas. 14 Cukura ieguves tehnoloģija, iekārtas. 15 Spirta ražošanas tehnoloģija, iekārtas. 16 Spirta izstrādājumu un vīna ražošanas tehnoloģijas, iekārtas. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Pārbaudījuma veids eksāmens. Jābūt izstrādātiem visiem laboratorijas darbiem, kontroldarbiem jābūt ar pozitīvu vērtējumu. | |
Obligātā literatūra | |
1. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. (Aut. kol. L. Dukaļska, R. Galoburda u. c.), LLU, PTF, 2000. - 524. lpp.
2. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģijas. Jelgava: LLU, 2002. – 248 lpp. 3. Dukaļska L. Pārtikas tehnoloģiskie procesui un aparāti. Jelgava, LLU, 1999. - 278 lpp. 4. Л.Т. Алехина, А.С. Большакова и др. Технология мяса и мясопродуктов. М.:Агропромиздат, 1988. |
|
Papildliteratūra | |
1. Щербатенко В.В. Регулирование технологических процессов производства хлеба. М.: Пищепромиздат, 1986.
2. Технологическое оборудование консервных заводов. М.: Агропромиздат, 1981. 3. Азрилевич М.Я. Оборудование сахарных заводов. М.: Лёгкая и пищевая промышленность,1982,- 392 с. 4. Ozola Lilita. Siera tehnoloģijas pamati. Rīga.: NED, 1997.-113 lpp. |
|
Piezīmes | |
Obligāts kurss Tehniskās fakultātes Lauksaimniecības inženierzinātnes akadēmiskās bakalaura studiju apakšprogrammai “Pārtikas iekārtas”. |