Kursa nosaukums | Telpu kopšanas tehnoloģija |
Kursa kods | Ķīmi3008 |
Zinātnes nozare | Ķīmija |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Kursa apstiprinājuma datums | 12/10/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. paed., doc. Sandra Īriste |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Kursa darbs ir studiju kursa "Telpu kopšanas tehnoloģija" sastāvdaļa, kurā studenti iegūst padziļinātas zināšanas kādā no studiju procesā apskatītām tēmām. Studenti izvirza problēmu un mērķi, meklē risinājuma variantus un realizē tos. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Zināšanas – kritiska izpratne par teorētiskiem un empīriskiem pētījumiem telpu kopšanas tehnoloģijās. Ir pamatzināšanas par tīrīšanas līdzekļu ietekmi uz vidi, cilvēkiem;
prasmes – prot integrēt iegūtās zināšanas, pielietot profesionālo terminoloģiju. Prot interpretēt darba rezultātus un formulēt rezultātiem atbilstošus secinājumus; kompetence – spēj organizēt savu darbu, uzņemties iniciatīvu un atbildību par savu lēmumu rezultātiem. Darbojas atbilstoši regulējošiem normatīvajiem dokumentiem. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Kursa darba raksturojums, struktūra un prasības
2 Kursa darba tēmas izvēle un saskaņošana ar docētāju 3 Problēmas apzināšana 4 Mērķa izvirzīšana 5 Iespējamo risinājuma variantu izstrāde 6 Literatūras meklējumi 7 Literatūras analīze 8 Praktiskā pētījuma metodikas izstrāde 9 Teorētiskās daļas sistematizēšana 10 Praktiskais pētījums 11 Praktiskais pētījums 12 Secinājumu izstrādāšana 13 Kursa darba noformēšana 14 Kursa darbu iesniegšana 15 Kursa darbu aizstāvēšana 16 Kursa darbu aizstāvēšana |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Atbilstoši prasībām izstrādātam un noformētam kursa darbam. | |
Obligātā literatūra | |
1. Aaltonen T., Hopsu L., Huilaja E. Cleaning manual. Finland: Vihti, 1998. 239 p.
2. Casado M. Housekeeping management. New York: Wiley, 2000. 290 p. 3. Jones T. Professional Management of Housekeeping Operations. New Jersey: John Wiley&Sons, 2007. 477 p. 4. O’Fallon M., Rutherford D. Hotel Management and Operations. New Jersey: John Wiley&Sons, 494 p. |
|
Papildliteratūra | |
1. Gavrilenko E. Sanitārija un higiēna pārtikas aprites uzņēmumos. Rīga: Turība, 2003. 111 lpp.
2. Ruciņš M. Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu iekārtas. Jelgava: Latvijas Lauksaimniecības universitāte, 2001. 918 lpp. 3. Zeibote I. Mazgāšanas, tīrīšanas un kopšanas darbi virtuvē. Rīga.: Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs, 1997. 114 lpp. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Hotel und Tourismus Revue [tiešsaiste] [skatīts 04.11.2011.]. Pieejams: http://www.htr.ch/
2. Journal of Tourism Consumption and Practice[tiešsaiste] [skatīts 04.11.2011.]. Pieejams: http://www.library.uq.edu.au/blogs/bte/2009/03/30/journal-tourism-consumption-and-practice 3. Ilustrētā Zinātne. Rīga: Mediju grupa TOPS. ISSN 1691-256X. |
|
Piezīmes | |
Kurss iekļauts Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības studiju programmas obligātajā daļā pilna un nepilna laika studijās. |