Statuss(Neaktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā |
Kursa kods | Ekon4011 |
Zinātnes nozare | Ekonomika un uzņēmējdarbība |
Zinātnes apakšnozare | Agrārā ekonomika |
Kredītpunkti (ECTS) | 5.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 141.75 |
Lekciju stundu skaits | 32 |
Semināru un praktisko darbu stundu skaits | 24 |
Kursa apstiprinājuma datums | 09/11/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Uzņēmējdarbības un vadībzinātnes institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. oec., Aivars Strautnieks |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Studiju kursā studenti apgūst uzņēmējdarbības galvenās kategorijas, organizatoriskos un tiesiskos pamatus, īpatnības pārtikas rūpniecībā, kā arī pārtikas ražošanas uzņēmumu saimnieciskās darbības principus, ekonomiku un finanses. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
• Zināšanas – students iegūst pamatzināšanas uzņēmējdarbības organizēšanā un ekonomikā pārtikas ražošanā.
• Prasmes – students iegūst prasmes pielietot zināšanas kursa darba un diplomprojekta ekonomiskās sadaļas izstrādē, kā arī izmantot tās, strādājot specialitātē, nodrošinot tehnoloģijas nozīmīgumu uzņēmējdarbībā. • Kompetence – students ir kompetents ar tehnoloģiju saistītu uzņēmējdarbības problēmu risināšanā un pārtikas ražošanas lēmumu pieņemšanā un novērtēšanā no uzņēmējdarbības viedokļa. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Uzņēmējdarbības būtība un pamatjēdzieni
2 Uzņēmējdarbības vide 3 Komercdarbības formas 4 Uzņēmējdarbības uzsākšana 5 Uzņēmuma dibināšana, likvidācija, apturēšana 6 Uzņēmuma maksātnespēja, bankrots 7 Uzņēmums tautsaimnieciskajā apritē 8 Ražošanas process 9 Ražošanas organizēšana uzņēmumā 10 Resursu sagāde un loģistika 11 Mārketings un preču realizācija 12 Uzņēmuma ekonomika un tās vadīšana 13 Uzņēmuma ekonomikas pamatkategorijas 14 Uzņēmuma finanses un to vadīšana 15 Uzņēmuma finansu pamatkategorijas 16 Uzņēmuma saimnieciskā darbība |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Kolokviji un praktiskie darbi saskaņā ar studiju plānu;
Kontroldarbi – 3; Eksāmens. |
|
Obligātā literatūra | |
1. Abizāre V. Ievads uzņēmējdarbībā: mācību līdzeklis. Rīga: RaKa, 2004. 140 lpp. ISBN 9984155684.
2. Muška A. Uzņēmējdarbības pamatkurss. Rīga: KIF Biznesa komplekss, 2005. 120 lpp. ISBN 9984761282. 3. Hofs K.G. Biznesa ekonomika. Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2002. 559 lpp. ISBN 9789984233512. 4. Vedļa A. Ceļvedis uzņēmējdarbībā: mācību grāmata. Rīga: Petrovskis & Ko, 2002. 490 lpp. ISBN 998468928X |
|
Papildliteratūra | |
1. Niedrītis J. Mārketings: mācību līdzeklis. Rīga : Biznesa augstskola "Turība", 2008. 487 lpp. ISBN 9789984828268.
2. Sprancmanis N. Uzņēmējdarbības loģistikas pamati. Rīga: Burtene, 2011. 218 lpp. ISBN 9789984833026 3. Uzņēmēja rokasgrāmata. Sastād. G.Pelše, I.Ruperte. Rīga: Jumava, 2003. 359 lpp. ISBN 9984055914. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Informatīvs lauku politikas biļetens "Agropols". Rīga: LV Agrārās ekonomikas institūts, no 2002. ISNN 1407-8996.
2. Laikraksts Dienas Bizness. Rīga: SIA "Dienas mediji", no 1992. ISSN 1407-2041. 3. Žurnāls "Kapitāls" Rīga: Lietišķās informācijas dienests, no 1998. ISSN 1407-2505 |
|
Piezīmes | |
Obligātais kurss PTF profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna un nepilna laika studijās. |