Kursa nosaukums | Tirgzinība |
Kursa kods | Ekon3016 |
Zinātnes nozare | Ekonomika un uzņēmējdarbība |
Zinātnes apakšnozare | Tirgzinība |
Kredītpunkti (ECTS) | 2.25 |
Kopējais stundu skaits kursā | 60.75 |
Kursa apstiprinājuma datums | 09/11/2011 |
Atbildīgā struktūrvienība | Ekonomikas un finanšu institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. oec., Rosita Zvirgzdiņa |
|
Priekšzināšanas Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas |
|
Kursa anotācija | |
Students izstrādā kursa darbu, kurš apliecina studenta prasmes pielietot apgūtās teorētiskās zināšanas praksē. Kursa darbs atspoguļo studenta zināšanu līmeni studiju priekšmetā, prasmi veikt patstāvīgus pētījumus, izmantot dažādus izziņas avotus, analizēt citu autoru darbus, spējas lakoniski formulēt galvenos secinājumus un koncentrētā veidā izklāstīt darba saturu, aizstāvēt pētījumu rezultātus. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
• Zināšanas - par kursa darba izstrādes metodiskajiem nosacījumiem.
• Prasmes – veidot kursa darba struktūru. • Kompetence – izmantot zinātniski pētnieciskās metodes un zinātnisko terminoloģiju. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1 Pētījuma objekta izvēle
2 Pētījuma mērķu un uzdevumu noteikšana 3 Kursa darba plāna sastādīšana 4 Informācijas avotu apzināšana un studijas. 5 Teorētiskās literatūras apskats un diskusijas veidošana 6 Pētījuma plāna sastādīšana 7 Pētījuma veikšana 8 Pētījumu datu (informācijas) apkopošana 9 Apkopoto datu (informācijas) analīze 10 Pētījuma rezultātu interpretācija 11 Kursa darba rezultatīvo nodaļu izstrāde 12 Secinājumu un priekšlikumu formulēšana 13 Literatūras avotu saraksta sastādīšana 14 Kursa darba strukturālo sadaļu izstrāde, loģisko pāreju izveide 15 Kursa darba noformēšana 16 Kursa darba aizstāvēšana |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Darba apjoms ne mazāks par 25 lappusēm datorsalikumā (neieskaitot pielikumus). Darba struktūra:
titullapa; satura rādītājs; ievads (tēmas aktualitāte), kurā uzrāda darbam izvirzītos mērķus un risināmos uzdevumus; darba pamatdaļa, iedalīta nodaļās (ne vairāk par 5 nodaļām); secinājumi un priekšlikumi; darbā izmantotās literatūras saraksts; pielikumi. Darba noformējumā jāievēro LLU EF bakalaura darbu izstrādes metodisko noteikumu prasības. Kursa darbā veiktie pētījumi jāaizstāv mutiski mācībspēka noteiktajā laikā. |
|
Obligātā literatūra | |
1. Praude V. Mārketings: teorija un prakse. 1. grāmata, 3. izd. Rīga: Burtene, 2011, 522 lpp.
2. Praude V. Mārketings: teorija un prakse. 2. grāmata, 3. izd. Rīga: Burtene, 2011, 348 lpp. 3. Kotlers F. Mārketinga pamati. Rīga: Jumava, 2006, 648 lpp. 4. Niedrītis J. Mārketings. Rīga: Biznesa Augstskola Turība, 2008, 487 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1. Viljamsa E.,Malins R. Tiešā mārketinga rokasgrāmata. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2008, 304 lpp.
2. Pētījumu metodes ekonomikā un biznesā: mācību līdzeklis Ekonomikas un Vadības fakultāšu studentiem/Sast. V. Kozlinskis u.c., Jelgava: LLU, 2005, 97 lpp. 3. Kadens R. Partizānu mārketinga tirgus izpēte. Rīga: Lietišķās informācijas dienests, 2008, 251 lpp. |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1. Kapitāls: žurnāls lietišķiem cilvēkiem: krāsains biznesa un ekonomikas žurnāls. Rīga: Lietišķās informācijas dienests. ISSN 1407-2505.
2. Dienas bizness: nedēļas laikraksts: Latvijas biznesa avīze. Rīga: Diena: Dagens Industri, 2005-. ISSN 1407-2041. 3. Forbes. Rīga: SK Media. ISSN 1691-6018. |
|
Piezīmes | |
Obligāts PTF profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība" studijās. |