Excel
Kursa nosaukums Viesnīcu un ēdināšanas vadība
Kursa kods Ekon3012
Zinātnes nozare Ekonomika un uzņēmējdarbība
Kredītpunkti (ECTS) 2.25
Kopējais stundu skaits kursā 60.75
 
Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Kursa darba mērķis ir nostiprināt teorētiskās zināšanas par viesnīcu un ēdināšanas uzņēmumu finansu pārraudzību un plānošanu praktiski analizējot iepriekšējo periodu finansiālos rādītājus un sastādot attīstības plānus nākamajiem periodiem. Studenti iegūst zināšanas un pieredzi viesnīcu un ēdināšanas uzņēmumu ekonomisko rādītāju analīzē, kalkulāciju sastādīšanā, cenu noteikšanā u.c.
Kursa saturs(kalendārs)
1Ievads. Iepazīstināšana ar kursa darba nolikumu, uzdevumiem, mērķiem, vērtēšanu.
2Tūrisma marketings. Tirgus pētījumi. Tūrisma piedāvājuma faktori.
3 Tūrisma produkta cenu politika, reklāma, piedāvājuma politika.
4 Kursa darba ievads. Uzņēmuma marketinga mix apraksts
5 Uzņēmuma stabilitātes, noslogojuma, vērtību raksturlielumi.
6 Kalkulācija, ienākumu, izdevumu budžetēšana.
7 Perioda noslēguma izvērtējums. Citi rādītāji, kas raksturo izmitināšanu.
8 Kursa darba 1 daļa: viesnīcas finansu rādītāju analīze, ieņēmumu, izdevumu budzetēšana
9 Mainīgās un fiksētās izmaksas.
10 Produktu izmaksu cenas kalkulācija. Ēdiena pašizmaksa , cenas veidošanās, kontrole.
11 Ēdienu analīze ēdienkartē.
12 Peļņas ietekmes faktoru analīze. Produktu izlietojuma optimizācija.
13 Kursa darba 2.daļa: ēdināšanas uzņēmumu finansu rādītāju analīze.
14 Kursa darba nodošana
15 Kursa darba aizstāvēšana. 16 Kursa darba nepilnību, kļūdu novēršana.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Kursa darbam jābūt izstrādātām visām nodaļām un apakšnodaļā un darbam jābūt aizstāvētam.
Obligātā literatūra
1. Edgar E Schaetzing "Food and Beverage Management" 1985 g. 2. Jon P., Lockwood A., 1998.g. "The Management of Hotel operations"
Papildliteratūra
1. Holovejs Dž.K. "Tūrisma bizness", Rīga, J. Rozes apgāds 1999.g., 368 lpp.
2. M. Platace "Viesu uzņemšanas dienesta pamatprincipi", Turība, 2000.g. 3. учебник "Гостинечний и туристический бизнес" Москва, 1999.г.б 352 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
1. žurnāls"Kapitāls"
Piezīmes
Priekšmets iekļauts PTF Viesnīcu un ēdināšanas uzņēmējdarbības specialitātes studentiem 6 semestrī.