Kursa nosaukums | Viesu izmitināšanas pakalpojums |
Kursa kods | CitiP037 |
Zinātnes nozare | Citi |
Kredītpunkti (ECTS) | 6 |
Kopējais stundu skaits kursā | 162 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 162 |
Kursa apstiprinājuma datums | 20/06/2023 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., doc. Rita Riekstiņa-Dolģe |
|
Priekšzināšanas | |
PārZ2052, Viesmīlības uzņēmumi |
|
Kursa anotācija | |
Viesnīcu prakses laikā studenti pilnveido praktiskās iemaņas darbam viesnīcā. Profesionālā prakse dod iespējas papildināt un nostiprināt teorētiskās zināšanas, kuras gūtas studiju priekšmetos “Viesnīcu dienesti” un “Telpu kopšanas tehnoloģija”. Studenti veido prasmi raksturot un analizēt uzņēmuma dienestu darbību, uzsverot to darbības efektivitāti un trūkumus un sniedzot ieteikumus to novēršanā. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pārzina viesnīcas dienestu darbības tehnoloģiskos procesus – prakses pārskats,
Spēj plānot un modelēt, analizēt viesnīcas dienestu darbu un tehnoloģiskos procesus - prakses pārskats, Spēj veikt viesnīcas dienestu darba analīzi un tehnoloģisko procesu racionalizāciju - prakses pārskata aizstāvēšana. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Viesnīcas vispārīgais raksturojums, pakalpojumu un galveno mērķa grupu apraksts. Viesu atsauksmju analīze -10 stundas
2.Viesnīcas struktūras raksturojums, dienestu iedalījums, pienākumu apraksts – 30 stundas 3.Viesu uzņemšanas dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze. Dienesta struktūra, darbinieku pienākumi, grafiki, darba organizācija – 30 stundas 4.Viesu cikla raksturojums un analīze. Katra cikla posma analīze, darbinieku atbildība, informācijas apmaiņa, iekšējo dokumentu aprite – 10 stundas 5.Saimnieciskā dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze. Dienesta struktūra, darbinieku pienākumi, grafiki, darba organizācija- 35 stundas 6.Viesu istabu un viesnīcas sabiedrisko telpu tīrīšanas tehnoloģiju raksturojums un analīze – 35 stundas 7.Prakses atskaites izstrāde, individuālā uzdevuma veikšana. Prakses aizstāvēšana un prezentācija -10 stundas Nepilna laika neklātienes studijās visas tēmas, kas norādītas pilna laika klātienei, tiek īstenotas pilnā apjomā |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt nostrādātai praksei 160 stundu apjomā, izstrādātai un aizstāvētai prakses atskaitei saskaņā ar prakses programmu. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Studenti prakses laikā veic literatūras avotu analīzi, izstrādājot prakse pārskatu un izpildot individuālos prakses uzdevumus. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Prakses kopējo vērtējumu veido:
•prakses atskaites izstrāde 50% •individuālā darba izstrāde 30% •prakses aizstāvēšana 20% |
|
Obligātā literatūra | |
1.Īriste S., Platace M., Riekstiņa-Doļģe R. Viesu izmitināšanas pakalpojumu organizēšana: digitālais mācību līdzeklis. Rīga: Valsts izglītības satura centrs, 2021. Tiešsaistes resurss, 257 lpp. Pieejams:
https://dml.visc.gov.lv/pluginfile.php/539/mod_resource/content/14/DML_Viesnicas_PDF_materials.pdf 2.Hotel management and operations. Edited by M. J. O'Fallon, D. G. Rutherford. 5th ed. New York: John Wiley & Sons, 2011. 494 p. 3.Hotel accommodation management. Edited by R.oy C. Wood. London; New York: Routledge, Taylor & Francis Group, 2018. 209 p. 4.Platace M. Viesu uzņemšanas dienesta darbības pamatprincipi. Biznesa augstskola Turība, 2000. 175 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
1.Penner R. H., Adams L., Robson S.K.A. Hotel design, planning and development. Second edition. New York: Routledge, 2013. 444 p.
2.Raudive A. Viesu uzņemšana un apkalpošana: mācību materiāli IP "Viesnīcu pakalpojumi". Rēzekne: Rēzeknes tehnikums, 2011. 117 p. 1 tiešsaistes resurss Pieejams: http://www.apv.lv/faili/macibu_materiali/Viesu_uznems_un_apk.pdf 3.Utināne-Suharevska I. Viesnīcu uzņemšanas dienestu darba organizācija: tālmācības studiju kurss. Pieejams: https://issuu.com/biznesa-vadibas-koledza/docs/viesnicu-uznemsanas-dienesta-darba- |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
1.E- žurnāli: www.sciencedirect.com
2.Гостиница и ресторан : бизнес и управление = Hotel & restaurant : business and management : журнал для профессионалов. Москва : Международная ассоциация гостиниц и ресторанов (IH&RA). nr. 3.www.lvra.lv 4.https://www.hotelstars.eu/latvia/ 5.https://ec.europa.eu/eurostat/cros/category/acronyms/horeca_en 6.https://www.celotajs.lv/lv |
|
Piezīmes | |
Obligāts kurss pirmā cikla profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmā Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība pilna laika klātienes un nepilna laika neklātienes 4.semestra studijās |