Excel
Kursa nosaukums Viesnīcu prakse
Kursa kods CitiP023
Zinātnes nozare Citi
Kredītpunkti (ECTS) 6
Kopējais stundu skaits kursā 162
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 162
Kursa apstiprinājuma datums 12/10/2011
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. sc. ing., doc. Rita Riekstiņa-Dolģe
Dr. paed., doc. Sandra Īriste

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Viesnīcu prakses laikā studenti pilnveido praktiskās iemaņas darbam viesnīcā. Ražošanas prakse dod iespējas papildināt un nostiprināt teorētiskās zināšanas, kuras gūtas studiju priekšmetos “Viesnīcu dienesti” un “Telpu kopšanas tehnoloģija”. Studenti veido prasmi raksturot un analizēt uzņēmuma darbību, uzsverot tā efektivitāti un trūkumus un sniedzot ieteikumus to novēršanā.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
Zināšanas – par viesnīcas darbības tehnoloģiskajiem procesiem;
prasmes – plānot, koordinēt, vadīt un modelēt viesnīcas dienestu darbu un tehnoloģiskos procesus; kompetence – veikt viesnīcas dienestu darba pilnveidi un tehnoloģisko procesu racionalizāciju.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Uzņēmuma veida, mērķa grupas un pakalpojumu raksturojums un analīze.
2 Saimnieciskā dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze.
3 Viesu uzņemšanas dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze. 4 Prakses atskaites izstrāde, individuālā uzdevuma veikšana. Prakses aizstāvēšana un prezentācija.
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Praksei jābūt nostrādātai atbilstoši programmai; jāizstrādā prakses atskaite (prakses atskaitē atspoguļo veiktos prakses uzdevumus, radušos secinājumus) un prakse jāaizstāv prezentācijas veidā. Individuāla uzdevuma izpilde, saskaņā ar prakses vadītāja norādījumiem.
Obligātā literatūra
1. Aaltonen T., Hopsu L., Huilaja E. Cleaning manual.- Finland: Vihti, 1998. 239 pp.
2. Jones, Thomas J. A. Professional management of housekeeping operations/ Tomas J.A. Jones. Hoboken, N.J. : John Wiley & Sons , 2005. XVIII, 508 lpp. : il.; 29 cm.
3. Platace M. Viesu uzņemšanas dienesta darbības pamatprincipi. Mācību līdzeklis. Rīga, 2000. 176 lpp. 4. Casado, M.A. Housekeeping management /Matt A. Casado New York.[etc.] : Wiley, 2000. XIV, 290 lpp. : il., tab.
Papildliteratūra
1. Gavrilenko E. Sanitārija un higiēna pārtikas aprites uzņēmumos. Rīga: Turība, 2003. 111 lpp.
2. Marčenkova T. Higiēnas un sanitārijas pamatprincipi mazajos un pārtikas uzņēmumos. Rīga: Viesnīcu un restorānu mācību centrs, 2003. 136 lpp. 3. Lake, N. Klientu apkalpošanas rokasgrāmata /Nevils Leiks, Kristīne Hekī ; Rīga : Lietišķās informācijas dienests, 2005. 216 lpp.
Piezīmes
Prakse iekļauta studiju programmas „Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība” pilna laika studijās.