Latviešu Krievu Angļu Vācu Franču
Statuss(Aktīvs) Izdruka Arhīvs(0) Studiju plāns Vecais plāns Kursu katalogs Vēsture

Kursa nosaukums Ievads viesmīlībā
Kursa kods CitiP007
Zinātnes nozare Citi
Kredītpunkti (ECTS) 3
Kopējais stundu skaits kursā 81
Semināru un praktisko darbu stundu skaits 16
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 65
Kursa apstiprinājuma datums 10/02/2015
Atbildīgā struktūrvienība Pārtikas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. paed., doc. Sandra Īriste
Mg. agr., pētn. Indra Eihvalde

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Mācību prakses laikā studenti iegūst zināšanas par viesmīlības studiju kārtību LBTU, iepazīstas ar studiju gada iedalījumu, studentu tiesībām un pienākumiem, ar LBTU Fundamentālās bibliotēkas darba kārtību. Studenti apmeklē dažādus ēdināšanas un viesu izmitināšanas uzņēmumus, iepazīstas ar to darbības specifiku, ražošanas un viesu apkalpošanas darba organizācijas pamatprincipiem.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
zināšanas par studiju kārtību universitātē un par viesmīlības nozares darbības aktualitātēm (tests);
prasmes – prot darboties komandā (grupu darbs); kompetence - spēj sistematizēt, apstrādāt un analizēt dažādu viesmīlības uzņēmumu piedāvājumu, to aktuālās praktiskās problēmas, (patstāvīgais darbs).
Kursa saturs(kalendārs)
1 Studiju procesa raksturojums LBTU. LBTU sociālajos medijos. Ārpusstudiju aktivitātes
2 E-studijas, to pārvaldība un lietošana
3 Bibliotēkas fondi, informācija par bibliotēkas datu bāzēm
4 Mācību ekskursija uz viesmīlības uzņēmumiem
5 Studentu mobilitāte, studijas ārvalstu augstskolās ERASMUS+ programmas ietvaros
6 Informācija par LPTF fakultāti, studiju programmām
7 Mācību ekskursija uz viesmīlības uzņēmumiem
8 Studiju nolikums, citi normatīvie dokumenti
9 Patstāvīgā darba prezentācija
10 LBTU mācību pētījumu saimniecības SIA “LBTU MPS “Vecauce”” apmeklējums

Nepilna laika neklātiene Tiek īstenotas visas tēmas, kas norādītas pilna laika klātienei, bet kontaktstundu skaits ir 1/2 no norādīto stundu skaita
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Dalība nodarbībās (vismaz 80%), sekmīgi uzrakstīts tests, patstāvīgā darba izstrāde un prezentēšana par 2 mācību ekskursijās apmeklētajiem viesmīlības uzņēmumiem (1 – viesu izmitināšanas uzņēmumu, 1 – ēdināšanas uzņēmumu).
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums
Prakses aizstāvēšanai tiek sagatavota 5 minūšu ilga prezentācija, kurā students īsumā raksturo veiktos uzdevumus, praksē iepazītos uzņēmumus, izklāsta galvenos secinājumus un priekšlikumus, atbild uz prakses vadītājas un kursabiedru jautājumiem.
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji
Sekmīgi nokārtots tests un izstrādāts patstāvīgais darbs veido 60% vērtējuma, piedalīšanās visās mācību ekskursijās un nodarbībās veido 40% no vērtējuma.
Obligātā literatūra
1. Food Safety, Sanitation, and Personal Hygiene (2015). The BC Cook Articulation Committee. file:///C:/Users/Lietotajs/Downloads/Food-Safety-Sanitation-and-Personal-Hygiene-1660153979.pdf
2. Īriste S., Platace M., Riekstiņa-Dolģe R. (2020). Viesu izmitināšanas pakalpojumu organizēšana. Rīga: VISC.
3. Roday S. Food Hygiene and Sanitation (2017). India: Mc Graw Hill, 315 p.
Papildliteratūra
1.LBTU Satversme https://www.lbtu.lv/sites/default/files/2023-06/Satversme_LBTU_konsolid_2023.pdf Atbildīgā par izdevumu T. Dmitrijeva. Jelgava: LBTU, 2023.
2. LBTU Starptautiskā mobilitāte: https://www.lbtu.lv/lv/starptautiska-mobilitate
Periodika un citi informācijas avoti
1. Baltic Journal of Management. Emerald Insight. ISSN: 1746-5265
Piezīmes
Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbība, 1. semestris (PL) – LKI līmenis – 6.