Excel
Kursa nosaukums Bakalaura darbs
Kursa kods Citi4021
Zinātnes nozare Citi
Kredītpunkti (ECTS) 15
Kopējais stundu skaits kursā 405
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits 405
Kursa apstiprinājuma datums 12/10/2011
Atbildīgā struktūrvienība Zemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
 
Kursa izstrādātājs(-i)
Dr. oec., Ingrīda Millere

Priekšzināšanas
Kursam priekšzināšanas nav nepieciešamas
 
Kursa anotācija
Bakalaura darba tēmas, mērķa un uzdevumu formulēšana un izvirzīšana saistībā ar viesmīlības nozares aktuālo problēmu risinājumiem. Literatūras apskata, pētījuma metodoloģijas izstrāde. Pētījuma rezultātu atspoguļojums un to analīze, secinājumu izstrāde. Darba noformēšana un aizstāvēšana.
Kursa rezultāti un to vērtēšana
zināšanas – izpratne par viesmīlības uzņēmumu vidi, tirgus attīstības tendencēm, patērētāju uzvedību, ekonomiskās attīstības likumsakarībām un principiem; zināšanas par viesmīlības uzņēmumu produktiem; par finanšu plānošanu un pārraudzību, kā arī tehnoloģiskajiem procesiem viesmīlības uzņēmumos un to ietekmējošiem faktoriem;
prasmes - orientēties viesmīlības nozares aktuālos jautājumos; prasmi plānot, analizēt, izvērtēt viesnīcas un restorānu ekonomiskās darbības rādītājus; prasmi aprēķināt viesmīlības uzņēmuma finanšu rādītājus un veikt to analīzi, prasmi izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus ; kompetence – spēju noteikt tirgus attīstības tendences un to ietekmējošos faktorus; spēju atklāt un analizēt aktuālas praktiskās viesmīlības uzņēmuma darbības problēmas; spēju plānot, analizēt un izvērtēt viesnīcu un restorānu tehnoloģisko procesu norisi un ekonomisko darbību; spēju izstrādāt uzņēmuma darbības stratēģiskos un taktiskos plānus.
Kursa saturs(kalendārs)
1 Temata izvēle
2 Darba aktualitātes, mērķa, uzdevumu un pētījuma metodoloģijas formulēšana
3 Darba satura izstrāde un literatūras apkopošana
4 Literatūras apskata izstrāde
5 Literatūras apskata izstrāde
6 Literatūras apskata izstrāde
7 Literatūras apskata izstrāde
8 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde
9 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde
10 Pētījuma rezultātu iegūšana un datu apstrāde
11 Pētījuma rezultātu analīze.
12 Pētījuma rezultātu analīze.
13 Secinājumu un priekšlikumu izstrāde
14 Darba noformēšana
15 Darba priekšaizstāvēšana 16 Darba papildināšana un galīgā noformēšana
Prasības kredītpunktu iegūšanai
Jābūt nokārtotam Valsts eksāmenam specialitātē. Izstrādātais bakalaura darba studentam jāaizstāv Valsts pārbaudījumu komisijas (VPK) priekšā, iepriekš sagatavojot 5-7 min ziņojumu un vizuālos uzskates materiālu, kā arī jāatbild uz recenzijas un VPK locekļu uzdotajiem jautājumiem. Ja bakalaura darba aizstāvēšanas vērtējums ir negatīvs, tad darba atkārtota aizstāvēšana iespējama pēc gada.
Obligātā literatūra
1. Arhipova I., Bāliņa S. Statistika ekonomikā un biznesā: risinājumi ar SPSS un MS Excel: mācību līdzeklis. Rīga: Datorzinību centrs, 2006. 362 lpp.
2. Goša Z. Statistika: mācību grāmata. Rīga: Latvijas Universitāte, 2004. 334 lpp.
3. Metodiskie norādījumi bakalaura darba izstrādei un aizstāvēšanai [skatīts 10.11.2011.]. Sastādīti I.Milleres vadībā. Jelgava: LLU, 2011. 28 lpp. [tiešsaiste] Pieejams: http://www.llu.lv/?ri=6529 4. Pētījumu metodes ekonomikā un biznesā: mācību līdzeklis Ekonomikas un vadības fakultāšu studentiem. Sastādīja V. Kozlinskis. Jelgava: LLU, 2005. 97 lpp.
Papildliteratūra
1. Ievads pētniecībā: stratēģijas, dizaini, metodes. Sastādītāja K.Mārtinsone. Rīga: RaKa, 2011. 284 lpp.
2. Kristapsone S. Zinātniskā pētniecība studiju procesā: mācību grāmata augstskolu sociālo zinātņu studiju programmu studentiem. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2008. 349 lpp. 3. Kroplijs A., Raščevska M. Kvalitatīvās pētniecības metodes sociālajās zinātnēs. Rīga: RaKa, 2004. 178 lpp.
Periodika un citi informācijas avoti
1. Kvalitāte: žurnāls par kvalitāti un kvalitātes vadīšanu. ISSN 1407-7671. 2. Kapitāls: biznesa un ekonomikas žurnāls. ISSN 1407 - 2505.
Piezīmes
Obligātais studiju noslēguma pārbaudījums PTF studiju programmas ,,Ēdināšana un viesnīcu uzņēmējdarbība” studentiem pilna un nepilna laika studijās.