Statuss(Aktīvs) | Izdruka | Arhīvs(0) | Studiju plāns Vecais plāns | Kursu katalogs | Vēsture |
Kursa nosaukums | Viesnīcu prakse |
Kursa kods | Citi4003 |
Zinātnes nozare | Citi |
Kredītpunkti (ECTS) | 9 |
Kopējais stundu skaits kursā | 243 |
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits | 243 |
Atbildīgā struktūrvienība | Pārtikas institūts |
Kursa izstrādātājs(-i) | |
Dr. sc. ing., doc. Rita Riekstiņa-Dolģe |
|
Priekšzināšanas | |
Citi2002, Viesnīcu dienesti Ķīmi3017, Telpu kopšanas tehnoloģija PārZ2052, Viesmīlības uzņēmumi |
|
Kursa anotācija | |
Viesnīcu prakses laikā studenti pilnveido praktiskās iemaņas darbam viesnīcā. Profesionālā prakse dod iespējas papildināt un nostiprināt teorētiskās zināšanas, kuras gūtas studiju priekšmetos “Viesnīcu dienesti” un “Telpu kopšanas tehnoloģija”. Studenti veido prasmi raksturot un analizēt uzņēmuma dienestu darbību, uzsverot to darbības efektivitāti un trūkumus un sniedzot ieteikumus to novēršanā. | |
Kursa rezultāti un to vērtēšana | |
Pārzina viesnīcas dienestu darbības tehnoloģiskos procesus, analīze prakses pārskatā;
spēj plānot un modelēt viesnīcas dienestu darbu un tehnoloģiskos procesus, analīze prakses pārskatā; spēj veikt viesnīcas dienestu darba analīzi un tehnoloģisko procesu racionalizāciju, prakses pārskata aizstāvēšana. |
|
Kursa saturs(kalendārs) | |
1.Viesnīcas vispārīgais raksturojums, pakalpojumu un galveno mērķa grupu apraksts. Viesu atsauksmju analīze.
2.Viesnīcas struktūras raksturojums, dienestu iedalījums, pienākumu apraksts. 3.Viesu uzņemšanas dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze. Dienesta struktūra, darbinieku pienākumi, grafiki, darba organizācija. 4.Viesu cikla raksturojums un analīze. Katra cikla posma analīze, darbinieku atbildība, informācijas apmaiņa, iekšējo dokumentu aprite. 5.Saimnieciskā dienesta organizācijas un tehnoloģisko procesu analīze. Dienesta struktūra, darbinieku pienākumi, grafiki, darba organizācija. 6.Viesu istabu un viesnīcas sabiedrisko telpu tīrīšanas tehnoloģiju raksturojums un analīze. 7.Prakses atskaites izstrāde, individuālā uzdevuma veikšana. Prakses aizstāvēšana un prezentācija. |
|
Prasības kredītpunktu iegūšanai | |
Jābūt nostrādātai praksei 240 stundu apjomā, izstrādātai un aizstāvētai prakses atskaitei saskaņā ar prakses programmu. | |
Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums | |
Studenti prakses laikā veic literatūras avotu analīzi, izstrādājot prakse pārskatu un izpildot individuālos prakses uzdevumus. | |
Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji | |
Prakses kopējo vērtējumu veido:
•prakses atskaites izstrāde 50% •individuālā darba izstrāde 30% •prakses aizstāvēšana 20% pārbaudes rezultāti 40% |
|
Obligātā literatūra | |
Hotel management and operations / edited by Michael J. O'Fallon, Denney G. Rutherford. 5th ed. New York : John Wiley & Sons, c2011. xviii, 494 lpp.
Hotel accommodation management / edited by Roy C. Wood. London; New York : Routledge, Taylor & Francis Group, 2018. xix, 209 lpp. Viesu uzņemšanas dienesta darbības pamatprincipi/ Margarita Platace, Biznesa augstskola Turība, 2000, 175 lpp. |
|
Papildliteratūra | |
Penner, Richard H. Hotel design, planning and development / Richard Penner, Lawrence Adams and Stephani K.A. Robson. Second edition. New York: Routledge, 2013. x, 444 lpp.
Raudive, Anita Viesu uzņemšana un apkalpošana : mācību materiāli IP "Viesnīcu pakalpojumi" / Anita Raudive. [Rēzekne] : [Rēzeknes tehnikums], [2011] 1 tiešsaistes resurss (117 lapas) : tabulas ; 1,36 MB Utināne-Suharevska, Ināra. Viesnīcu uzņemšanas dienestu darba organizācija : tālmācības studiju kurss / kursa autore, Ināra Utināne-Suharevska ; |
|
Periodika un citi informācijas avoti | |
E- žurnāli: sciencedirect.com;
Гостиница и ресторан : бизнес и управление = Hotel & restaurant : business and management : журнал для профессионалов. Москва : Международная ассоциация гостиниц и ресторанов (IH&RA). nr. www.lvra.lv https://www.hotelstars.eu/latvia/ https://ec.europa.eu/eurostat/cros/category/acronyms/horeca_en https://www.celotajs.lv/lv |
|
Piezīmes | |
PTF profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas "Ēdināšanas un viesnīcu uzņēmējdarbības" pilna un nepilna laika studijās obligātajā daļā |