Code du cours CinžM001
Crédits 4
La quantité totale d'heures en classe120
Nombre de conferences16
Nombre de travaux pratiques et des séminaires6
Nombre des travaux du laboratoire10
La quantitē d'heures de travail autonome d'un ētudiant76
Date de l'approbation du cours28.11.2023
PārZ5025 [GPAR5025]
Belitz, H.D., Grosch, W. and Schieberle, P. (2009) Food Chemistry. 4th Edition, Springer-Verlag, Berlin, 1070 p
Essential Oils in Food Processing: Chemistry, Safety and Applications (2018). Editor(s): Hashemi S.M., Khaneghah A.M., Anderson de Souza S.A. John Wiley & Sons Ltd., 373 p.
Flavour in food. (2006) Edited by Andrée Voilley and Patrick Etiévant. Cambridge: Woodhead Publishing; Boca Raton ; CRC Press, 451 p.
Kruma Z., Kreicbergs V. Garšaugu ēteriskās eļļas. Jelgava: LLU, 2009. 68 lpp
Kūka P. Pārtikas produktu analīžu fizikāli ķīmiskās metodes. Jelgava: LLU, 2008. 174 lpp.
Datu bāze - https://www.flavornet.org/
European flavour association webpage: https://effa.eu/about/about-effa
Likumdošana: Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 1334/2008 ( 2008. gada 16. decembris) par aromatizētājiem un dažām pārtikas sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā
Publikāciju datubāzes, kā Web of Science, Scopus, Sciencedirect. Nozīmīgākie žurnāli, kur publicēti pētījumi par pārtikas aromātiem:
1. Food Chemistry. Published by Elsevier. ISSN: 0308-8146. Pilnas publikācijas Science Direct datubāzē.
2. LWT - Food Science and Technology. Published by Elsevier Science. ISSN (printed): 0023-6438. ISSN (electronic): 1096-1127. Pilnas publikācijas Science Direct datubāzē.
3. Phytochemistry. Published by Elsevier Science. ISSN 0031-9422.