Kurs-Code CinžM001

Kreditpunkte 4

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)120

Vorlesungen (Stundenzahl)16

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge6

Arbeit im Labor (Stundenzahl)10

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)76

Bestätigt am (Datum)28.11.2023

Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)

author

Mārtiņš Šabovics

author

Zanda Krūma

Ersetzte Kurs

PārZ5025 [GPAR5025]

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

Belitz, H.D., Grosch, W. and Schieberle, P. (2009) Food Chemistry. 4th Edition, Springer-Verlag, Berlin, 1070 p
Essential Oils in Food Processing: Chemistry, Safety and Applications (2018). Editor(s): Hashemi S.M., Khaneghah A.M., Anderson de Souza S.A. John Wiley & Sons Ltd., 373 p.
Flavour in food. (2006) Edited by Andrée Voilley and Patrick Etiévant. Cambridge: Woodhead Publishing; Boca Raton ; CRC Press, 451 p.

Weiterfuhrende Literatur

Kruma Z., Kreicbergs V. Garšaugu ēteriskās eļļas. Jelgava: LLU, 2009. 68 lpp
Kūka P. Pārtikas produktu analīžu fizikāli ķīmiskās metodes. Jelgava: LLU, 2008. 174 lpp.
Datu bāze - https://www.flavornet.org/
European flavour association webpage: https://effa.eu/about/about-effa
Likumdošana: Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (EK) Nr. 1334/2008 ( 2008. gada 16. decembris) par aromatizētājiem un dažām pārtikas sastāvdaļām ar aromatizētāju īpašībām izmantošanai pārtikā

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

Publikāciju datubāzes, kā Web of Science, Scopus, Sciencedirect. Nozīmīgākie žurnāli, kur publicēti pētījumi par pārtikas aromātiem:
1. Food Chemistry. Published by Elsevier. ISSN: 0308-8146. Pilnas publikācijas Science Direct datubāzē.
2. LWT - Food Science and Technology. Published by Elsevier Science. ISSN (printed): 0023-6438. ISSN (electronic): 1096-1127. Pilnas publikācijas Science Direct datubāzē.
3. Phytochemistry. Published by Elsevier Science. ISSN 0031-9422.