Kursa kods PārZR008

Kredītpunkti 5

Pārtikas kvalitātes vadība I

Zinātnes nozarePārtikas zinātne (nav zn)

Kopējais stundu skaits kursā0

Lekciju stundu skaits0

Semināru un praktisko darbu stundu skaits0

Laboratorijas darbu stundu skaits0

Studenta patstāvīgā darba stundu skaits135

Kursa apstiprinājuma datums30.01.2024

Atbildīgā struktūrvienībaPārtikas institūts

Kursa anotācija

Mācību prakses mērķis ir iegūt zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādāt ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus.

Kursa rezultāti un to vērtēšana

Studenti:
iegūst zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos;
iegūst prasmes spēt patstāvīgi aprakstīt konkrētu produktu tehnoloģiskos procesus, to kvalitātes kontroles un vadības sistēmu;
spēj analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas nepieciešamību izvēlēto produktu tehnoloģiskajās shēmās, loģistikas sistēmas darbību.

Kursa saturs(kalendārs)

1. Ekskursija uz pārtikas ražošanas uzņēmumiem ar mērķi iepazīties ar kvalitātes kontroles un loģistikas sistēmām.
2. Konkrētu produktu ražošanas tehnoloģiju izstrāde.
3. Galveno mikrobioloģisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
4. Galveno tehnoķīmisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
5. Risku analīze izvēlēto produktu ražošanai.
6. Izvēlēto produktu tirgus nišu, konkurences izpēte.
7. Likumdošanas aktu izpēte saistībā ar kvalitātes kontroli un vadību.
8. Loģistikas sistēmas izveide izvēlēto produktu realizācijai.
9. Praktikantam nepieciešams izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus.

Prasības kredītpunktu iegūšanai

Ieskaite.
Jāpiedalās vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm un jāiekļauj uzkrātās zināšanas kompleksā studiju darba izstrādē.

Studējošo patstāvīgo darbu organizācijas un uzdevumu raksturojums

Studentam patstāvīgi jāveic izvēlēto produktu izstrāde, saskaņā ar mācību prakses uzdevumiem.

Studiju rezultātu vērtēšanas kritēriji

Mācību prakse ir ieskaitīta, ja students ir piedalījies vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm.

Obligātā literatūra

Metodiskie norādījumu prakšu organizēšanai institūtā un darbu noformēšanas nosacījumi – pieejami e-studijās.

Papildliteratūra

Interneta resursi, dažādu uzņēmumu, izejvielu un iekārtu piegādātāju mājas lapas.

Piezīmes

Obligāta mācību prakse Pirmā cikla profesionālā studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem