Код курса PārZB013

Кредитные пункты 3

Общее количество часов100

Kоличество часов лекций16

Kоличество часов семинаров и практических занятий0

æоличество лабораторных работ16

Количество часов самостоятельной работы студента49

Дата утвеждения курса20.02.2024

Разработчики курса

author

Inga Ciproviča

author

Jeļena Zagorska

author

Sanita Sazonova

author

Ilze Grāmatiņa

Предыдущая версия курса

PārZ4032 [GPAR4032]

Учебная литературa

1. Kārkliņa D., Ciproviča I. Pārtikas produktu tehnoloģija. Rīga: LU Akadēmiskais apgāds, 2008. 93 lpp.
2. Feiner G. Meat products handbook: practical science and technology /Gerhard Feiner. Cambridge: Woodhead Publishing; Boca Raton: CRC Press, 2006. XXII, 648 p.
3. Microbiology handbook. Meat products /edited by Rhea Fernandes. Leatherhead: Leatherhead Food International; Cambridge: Royal Society of Chemistry, 2009. XIV, 297 p.
4. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2002. 248 lpp.

Дополнительная литература

1. Kampuse, S., Grāmatiņa, I., Kunkulberga, D., Ciproviča, I. Ceļvedis mājražošanā. Ozolnieki: Latvijas Lauku konsultācijas un izglītības centrs. 2015. – 78 lpp.
2. Ciproviča I., Kunkulberga D., Grāmatiņa I., Kampuse S., Kārkliņa D. (2021) Digitālais mācību līdzeklis: Pārtikas produktu ražošanas tehnoloģijas. Valsts izglītības satura centrs, pieejams: www.visc.gov.lv
3. Handbook of meat processing /editor Fidel Toldrá. Ames, Iowa: Wiley-Blackwell, 2010. xv, 566 p.
4. James S. J. (Stephen J.) Meat refrigeration /S.J. James, C. James. Boca Raton [etc.]: CRC Press; Cambridge: Woodhead Publishing, 2002. XI, 347 p.
5. Dairy processing: improving quality /edited by Gerrit Smit. Cambridge: Woodhead Publishing Limited; Boca Raton etc.: CRC Press, 2003. XI, 546 p. : il., tab.

Периодика и другие источники информации

1. Pārtikas un veterinārā dienesta PVD mājas lapā (www.pvd.gov.lv) aktuālā informācija. [tiešsaiste]. [skatīts 20.06.2014.]. Pieejams: http://www.pvd.gov.lv/
2. European Food Safety Authority (EFSA) mājas lapā (www.efsa.europa.eu) aktuālā informācija. [tiešsaiste]. [skatīts 21.07.2014.]. Pieejams: http://www.efsa.europa.eu/