Kurs-Code PārZB001

Kreditpunkte 4

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)120

Vorlesungen (Stundenzahl)18

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge18

Arbeit im Labor (Stundenzahl)8

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)64

Bestätigt am (Datum)28.11.2023

Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)

author

Ruta Galoburda

author

Tatjana Ķince

author

Sandra Muižniece-Brasava

Vorkenntnisse

Fizi2039,

Mate3029,

Mate3030,

PārZ1012,

Ersetzte Kurs

PārZ3088 [GPAR3089]

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

1. Dukaļska L., Galoburda R. Pārtikas tehnoloģijas procesi un aparāti. Jelgava: LLU, 1999. 288 lpp.
2. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. L. Dukaļskas redakcijā. Jelgava: LLU PTF, 2000. 514 lpp.
3. Fellows P.J. Food Processing Technology: Principles and Practice. Boca Raton, FL: CRC Press; Great Abington, Cambridge: Woodhead Publishing, 2009. 913 p.

Weiterfuhrende Literatur

1. Galoburda R., Rakčejeva T. Gaisa, ūdens un dažādu pārtikas produktu raksturlielumi: Tabulas inženiertehnisko studiju priekšmetu kursam. Jelgava: LLU PTF, 2009. 40 lpp.
2. Food Science and Technology. Ed. by G. Campbell-Platt. Hoboken, NJ: Wiley-Blackwell, 2017. 564 p.
3. Toledo R. T., Singh R. K., Kong F. Fundamentals of Food Process Engineering. Cham: Springer International Publishing, 2018. 449 p.
4. Innovative Food Processing Technologies: extraction, separation, component modification, and process intensification. Eds. K. Knoerzer, P. Juliano, G. Smithers. Duxford: Woodhead Publishing is an imprint of Elsevier, 2016. 481 p.
5. Neoh T. L., Adachi S., Furuta T. Introduction to Food Manufacturing Engineering. Singapore: Springer Science+Business Media Singapore, 2016. 179 p.
6. Saravacos G., Kostaropoulos A. E. Handbook of Food Processing Equipment. Cham: Springer International Publishing Switzerland, 2016. 775 p.

7.Galoburda R., Muižniece-Brasava S., Ķince T. (2021) Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. Digitālais mācību līdzeklis: PDF mācību materiāls; e-kursa mācību materiāls. Rīga: Valsts izglītības satura centrs, 417 lpp. Pieejams: dml.visc.gov.lv/login/index.php (lietotājvārds/parole: students/students).

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

1. Science Direct datubāze (www.sciencedirect.com)
2. Wiley Online Journals datubāze