Kurs-Code LauZB011
Kreditpunkte 9
Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)96
Vorlesungen (Stundenzahl)40
Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge36
Arbeit im Labor (Stundenzahl)20
Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)147
Bestätigt am (Datum)30.01.2024
LauZ3188 [GLAU3188]
1. Temperate and subtropical fruit production (2006). D. I. Jackson, N. E. Looney (ed.). 2nd edition. UK: CABI Publishing, 332 p.
2. Janick P., Janick J., Paull, Robert E. The Encyclopedia of Fruit & Nuts. Edited by J. Janick and R.E. Paull. Wallingford, UK; Cambridge, MA: CAB International, 2008. 954 p.
3. Modern technology in vegetable production. Ed. by P. Hazra. Pitam Pura, New Delhi: New India Publishing Agency, 2011. 413 p.
4. Handbook of vegetable science and technology: production, composition, storage, and processing. Ed. by D. K. Salunkhe, S.S. Kadam. New York etc.: Marcel Dekker CRC Press, 1998. 721 p.
5. Brickell C. RHS Encyclopedia of Plants and Flowers. Great Britain: Dorling Kindersley, 2010. 744 p.
6. Container Nursery Production and Business Management Manual. J. P. Newman, technical editor. Oakland, California: University of California Division of Agriculture and Natural Resources, 2014. 345 p.
7. Hartmann and Kester’s Plant Propagation: Principles and Practices, 9th Edition (2017). Fred T. Davies, Jr., Robert L. Geneve, and Sandra B. Wilson. Pearson Education, Inc., New York, 1004 p.
8. Augļkopība. Red. L. Ikase. Dobeles novads: LV Augļkopības institūts, 2015. 544 lpp.
9. Dembovskis A., Drudze I. Gailīte M. u.c. Dārzeņkopība: lauka dārzeņu audzēšana: rokasgrāmata. Pūre : Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, 2007. 284 lpp.
10. Apstādījumu veidotāju ceļvedis. Rīga, 2006 (izmantojami arī citu gadu izdevumi)
11. Palmšēna I. Koki un krūmi: dārzkopja enciklopēdija. Rīga: Jumava, 2006. 237 lpp.
12. Mauriņš A., Zvirgzds A. Dendroloģija. Rīga: LU Akadēmiskais apgāds, 2006. 452 lpp.
1. Westwood M. K. Temperate-Zone Pomology. Physiology and Culture. 3rd ed. Portland: Timber Press, 1993. 535 p.
2. Valero D., Serrano M. Postharvest biology and technology for preserving fruit quality [elektroniskais resurss]. Daniel Valero and Maria Serrano. Boca Raton, Fla.: Taylor & Francis Group, 2010. 287 p. [tiešsaiste] Pieejams: https://www.taylorfrancis.com/books/9780429093333
3. Gough B. An encyclopedia of small fruit [elektroniskais resurss]. Bob Gough. Binghamton, N.Y.: Haworth Food & Agricultural Products Press, 2007. 161 p. [tiešsaiste] Pieejams: https://www.taylorfrancis.com/books/9780429114915
4. Rosa L. A., Alvarez-Parrilla E., González-Aguilar G A. Fruit and vegetable phytochemical: chemistry, nutritional value and stability. Ames, Iowa, Wiley-Blackwell, 2010. 367 p.
5. Postharvest: The physiology and handling of fruit, vegetables and ornamentals. 5th edition. By R.Wills, 2007. 252 p.
6. Royal Horticultural Society Encyclopedia of Garden Design. Editor-in-Chief; C. Young. Great Britain: Dorling Kindersley, 2009. 360 p.
7. Gailītis M.,Gailīte M. Augļu un dārzeņu kvalitātes novērtēšanas rokasgrāmata valsts inspektoriem. Rīga : Rigana, 2002. 96 lpp.
8. Plīse E. Dārzeņu kaitēkļi. Ozolnieki: LLKC, 2004. 98 lpp.
9. Latvijas ieteicamo krāšņumaugu sortiments: lakstaugi un rozes. Atb. red. S. Ieviņa. Rīga: Zinātne, 1991. 231 lpp.
10. Skrīvele M., Ikase L. 2013. Latvijas ābeles. Rīga: Jumava, 136 lpp.
11. Kārkliņš J., Skrīvele M., Kaufmane E., Ikase L. 2007. Plūmju šķirnes. LVAI, Dobele, 204 lpp.
12. Kārkliņš J. 2004. Bumbieru šķirnes. Dobele, 299 lpp.
13. Ruisa S., Kaufmane E. 2008. Ķiršu, aprikožu un persiku šķirnes. Latvijas Pomoloģija, Izd. Latvijas Valsts Augļkopības institūts, 216 lpp.
14. Strautiņa S., Kalniņa I. 2019. Avenes un to audzēšana. Rīga: Jumava
15. Strautiņa S., Kaufmane E. 2011. Dobeles ceriņi. Rīga: Jumava, 96.lpp.
16. Skrīvele M., Rubauskis E., Strautiņa S. 2011. Augļu koku un ogulāju veidošana. Rīga: Zvaigzne ABC, 96.lpp.
17. Vēsturiskie dārzi. Šķirņu katalogs. Kviklys D., Gelvonauskiene D., Karkleliene R., Juškevičiene D., Dambrauskiene E., Uselis N., Lanauskas J., Ikase L., Lepse L., Kaufmane E., Feldmane D., Dēķena Dz., Zeipiņa S. Babtai: Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centras filialas Sodininkystės ir daržininkystės institutas, 2019. 175 p. - brīvpieejas informācijas avots: http://fruittechcentre.eu/sites/default/files/2019-03/skirnu_katalogs_elektroniska_versija_HG.pdf
Scientific articles in journals, conference proceedings, monographs etc., for example,
Acta Horticulturae. ISSN: 0567-7572
Journal of Tree Fruit Production. ISSN 1540-8590
Zinātniski praktisko konferenču “Līdzsvarota Lauksaimniecība” rakstu krājumi (brīvpieejas): http://www.lf.llu.lv/lv/lidzsvarota-lauksaimnieciba
“Profesionālā Dārzkopība” - e-žurnāls (brīvpieejas): http://fruittechcentre.eu/lv/profesionala-darzkopiba