Kurs-Code PārZB004

Kreditpunkte 5

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)120

Vorlesungen (Stundenzahl)16

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge14

Arbeit im Labor (Stundenzahl)26

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)79

Bestätigt am (Datum)21.10.2020

Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)

author

Sandra Muižniece-Brasava

author

Anete Ķeķe

Vorkenntnisse

Ķīmi1010,

Ķīmi2006,

Ersetzte Kurs

PārZ3090 [GPAR3091]

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

1. Čakste I. Iesaiņojuma materiālu ķīmija. Mācību līdzeklis. Jelgava: LLU, 2008. 112 lpp.
2. Dukaļska L. Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija. Jelgava: LLU PTF, 2003. 670 lpp.
3. Dukaļska L., Muižniece-Brasava S. Progresīvās iepakojuma tehnoloģijas pārtikas industrijā. Jelgava, LLU, 2012. 192 lpp.
4. Robertson G.L. Food Packaging: Principles and Practice. 3rd Edition. CRC Press, 2012. 733 p.
5. Iepakojuma dizains – iepakojuma pārstrādei. Starptautiskās rekomendācijas aprites iepakojuma dizainam. 2023. [tiešsaiste]. [Skatīts 25.11.2023.] . Pieejams: https://worldpackaging.org/Uploads/2023-04/ResourcePDF53_1681451834.pdf

Weiterfuhrende Literatur

1. Dukaļska L., Muižniece-Brasava S. Biodegradējamie iepakošanas materiāli pārtikas industrijā. Jelgava: LLU, 2008. 104 lpp.
2. Helstrom D., Olsoon A. Managing Packaging Design for Sustainable Development: A Compass for Strategic Directions. Chichester, UK: Wiley. 2017. 240 p.
3. Pethrick R.A. Polymer structure characterization: from nano to macro organization. Cambridge, RSC Publishing, 2007. 334 p.

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

1. The magazine Tara i upakovka [tiešsaiste]. [Skatīts 10.09.2020.]. Pieejams: http://www.magpack.ru/en/win/soderj.html
2. Bioplastic Magazine [tiešsaiste]. [Skatīts 10.09.2020.] . Pieejams: https://www.bioplasticsmagazine.com/en/index.php
3. The European Organization for Packaging and the Environment [tiešsaiste]. [Skatīts 10.09.2020.]. Pieejams: https://europen-packaging.eu/about-us.html