Kurs-Code VadZ1004

Kreditpunkte 6

Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)162

Vorlesungen (Stundenzahl)32

Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge32

Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)98

Bestätigt am (Datum)19.06.2019

Kurs ausgearbeitet von (Lehrkraft)

author

Jolanta Dāboliņa

Zur einfŅhrenden LektŅre empfohlen

1. Briedis A. Agrovides pasākumi. Ozolnieki: LLKC, 2013. 200 lpp.
2. Ruža A. Augkopība. Jelgava: LLU, 2004. 374 lpp.
3. Ikase L. Augļkopība. Dobele: LV Augļkopības institūts, 2015. 545 lpp.
4. Krūklīte Z. Netradicionālā saimniekošana laukos. Ozolnieki, 1997. 24 lpp
5. Kārkliņš A., Ruža A. Lauku kultūraugu mēslošanas normatīvi. Jelgava: LLU. 2013. 55 lpp.
6. Laurs. A., Priekulis J. Mūsdienīga piena ražošana. Rīga: LLU Ulbrokas Zinātnes centrs. 2001. 344 lpp.
7. Šteina-Bahingere K., Reklings M., Granstets A. Ekoloģiski sabalansēta lauksaimniecība: Pamatnostādnes lauksaimniekiem un konsultātniem. Pirmā grāmata „Lauksaimniecības pamatnostādnes”. Ozolnieki: LLKC. 2013. 139 lpp.
8. Matisāns E., Uzuleņš J. Gaļas šķirnes liellopu nozares attīstība Latvijā. Rīga: LLU Ulbrokas Zinātnes centrs. 2002. 211 lpp.
9. Priekulis J. Moderna piena ražošanas ferma: tehnoloģija, tehnika, apsaimniekošana. Jelgava: LLU. 2012. 240 lpp.

Weiterfuhrende Literatur

1. Diderihs H. Uzņēmuma ekonomika. Rīga: Zinātne. 2000. 515 lpp.
2. Saimniekošanas mācība: mācību līdzeklis. A.Dobele, L.Mihejeva, K.Špoģis, U.Viekals, A.Asejeva , I.Upīte Jelgava: Ozolnieki, 1999. 344 lpp.
3. Hofs K.G. Biznesa ekonomika. Rīga. 2002. 559 lpp.
4. Hofs K.G. Biznesa ekonomika 2.izdevums. Rīga: Jāņa Rozes apgāds, 2010. 603 lpp
5. Ilsters A. Aprīkojums un izmaksas cūkkopībā. Rīga: LLU Ulbrokas Zinātnes centrs, 2001. 171 lpp.
6. Jemeļjanova A. Piena lopkopība. Sigulda: Sigra, 2001. 191 lpp
7. Novele G., Neilands J., Matisāns E. Aitkopība. Rīga: LLU Ulbrokas Zinātnes centrs, 2001. 303 lpp.
8. Osītis U. Barības līdzekļu novērtēšana atgremotāju ēdināšana. Jelgava: LLU. 1998. 102 lpp.
9. Osītis U. Gaļas liellopu ēdināšana. Jelgava: LLU, 2000. 47 lpp
10. Osītis U. Dzīvnieku ēdināšana. Ozolnieki: LLKC, 2005. 320 lpp.
11. Radžele-Šulce A., Siliņa L., Krieviņa A. Agrārā sfēra un tās galveno nozaru attīstība Latvijā. Jelgava: LLU, 2012. 204 lpp.
12. Rurāne M. Uzņēmuma finanses. Rīga: Jumava, 2007. 266 lpp
13. Rurāne M. Uzņēmējdarbības organizācija un plānošana. Rīga: BA Turība, 2002. 330 lpp.
14. Rurāne M. Ražošana. Rīga: Turības Mācību centrs, 1997. 125 lpp.
15. Sprūžs J. Kazkopības ABC. Jelgava: LLU, 1996. 96 lpp.
16. Vedļa A. Uzņēmējdarbības kurss. Rīga: Petrovslis&Ko, 2000. 456 lpp.
17. Zvirbule-Bērziņa A., Mihejeva L., Auziņa A. Plānošanas un ražošanas procesa organizēšanas pamatprincipi. Rīga: Biznesa augstskola Turība, 2004. 114 lpp.

Zur LektŅre vorgeschlagene Zeitschriften

1. Valsts augu aizsardzības dienesta mājaslapa. Pieejams: http://www.vaad.gov.lv
2. Pārtikas un veterinārā dienesta mājaslapa. Pieejams: http://www.pvd.gov.lv
3. Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras mājaslapa. Pieejams: http://www.vtua.gov.lv
4. Zemkopības ministrijas mājaslapa. Pieejams: http://www.zm.gov.lv
5. Lauku atbalsta dienesta mājaslapa. Pieejams: http://www.lad.gov.lv
6. Lauksaimniecības datu centra mājaslapa. Pieejams: http://www.ldc.gov.lv