Kursa kods PārZR008
Kredītpunkti 5
Zinātnes nozarePārtikas zinātne (nav zn)
Kopējais stundu skaits kursā0
Lekciju stundu skaits0
Semināru un praktisko darbu stundu skaits0
Laboratorijas darbu stundu skaits0
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits135
Kursa apstiprinājuma datums30.01.2024
Atbildīgā struktūrvienībaPārtikas institūts
Mācību prakses mērķis ir iegūt zināšanas par kvalitātes vadības sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos, profilējošo mācībspēku vadībā izstrādāt ražošanas tehnoloģijas konkrētiem pārtikas produktiem, kā arī ražoto produktu izejvielu pusfabrikātu un gatavās produkcijas kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principus.
Studenti:
iegūst zināšanas par kvalitātes vadības un loģistikas sistēmām dažādos pārtikas uzņēmumos;
iegūst prasmes spēt patstāvīgi aprakstīt konkrētu produktu tehnoloģiskos procesus, to kvalitātes kontroles un vadības sistēmu;
spēj analizēt un skaidrot kvalitātes vadības sistēmas nepieciešamību izvēlēto produktu tehnoloģiskajās shēmās, loģistikas sistēmas darbību.
1. Ekskursija uz pārtikas ražošanas uzņēmumiem ar mērķi iepazīties ar kvalitātes kontroles un loģistikas sistēmām.
2. Konkrētu produktu ražošanas tehnoloģiju izstrāde.
3. Galveno mikrobioloģisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
4. Galveno tehnoķīmisko kvalitātes kontroles parametru izvērtēšana izvēlētajiem produktiem.
5. Risku analīze izvēlēto produktu ražošanai.
6. Izvēlēto produktu tirgus nišu, konkurences izpēte.
7. Likumdošanas aktu izpēte saistībā ar kvalitātes kontroli un vadību.
8. Loģistikas sistēmas izveide izvēlēto produktu realizācijai.
9. Praktikantam nepieciešams izdarīt secinājumus un sniegt priekšlikumus.
Ieskaite.
Jāpiedalās vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm un jāiekļauj uzkrātās zināšanas kompleksā studiju darba izstrādē.
Studentam patstāvīgi jāveic izvēlēto produktu izstrāde, saskaņā ar mācību prakses uzdevumiem.
Mācību prakse ir ieskaitīta, ja students ir piedalījies vismaz 80% no organizētajām aktivitātēm.
Metodiskie norādījumu prakšu organizēšanai institūtā un darbu noformēšanas nosacījumi – pieejami e-studijās.
Interneta resursi, dažādu uzņēmumu, izejvielu un iekārtu piegādātāju mājas lapas.
Obligāta mācību prakse Pirmā cikla profesionālā studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna laika studentiem