Kursa kods PārZP037

Kredītpunkti 6

Pārtikas tehnoloģijas

Zinātnes nozareCitas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas

Zinātnes apakšnozarePārtikas procesi un iekārtas

Kopējais stundu skaits kursā162

Studenta patstāvīgā darba stundu skaits162

Kursa apstiprinājuma datums12.10.2011

Atbildīgā struktūrvienībaZemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts

Kursa izstrādātājs

author

Solvita Kampuse

Dr. sc. ing.

Kursa anotācija

Studenti iegūst zināšanas un praktiskas iemaņas darbam noteiktā ražošanas iecirknī, apgūst ražoto produktu tehnoloģiskos procesus, iepazīstas ar speciālo pārtikas rūpniecības iekārtu uzbūvi, darbības principiem un ekspluatāciju, kā arī iepazīstas ar kvalitātes tehnoķīmiskās un mikrobioloģiskās kontroles principiem.

Kursa rezultāti un to vērtēšana

Pēc studiju kursa apgūšanas studenti iegūs:
zināšanas; par tehnoloģiskajiem procesiem, to organizāciju, tehnoloģiskajām iekārtām un plūsmas līnijām konkrētā pārtikas uzņēmumā vai iecirknī;
prasmes; spēt patstāvīgi veikt uzņēmumā uzticētos darba pienākumus, apkopot prakses laikā iegūto informāciju;
kompetenci; spēt analizēt un skaidrot konkrētajā uzņēmumā notiekošos pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiskos procesus.

Kursa saturs(kalendārs)

1 Vispārēju ziņu par uzņēmumu un tā ražoto produkciju iegūšana.
2 Uzņēmumā pielietoto izejvielu raksturojums, kvalitātes rādītāji un noteikšanas periodiskums
3 Produktu ražošanas tehnoloģiskās shēmas, galvenie tehnoloģisko operāciju parametri, to pamatojums.
4 Tehnoloģiskās iekārtas. Apkārtējās vides aizsardzības un darba drošības pasākumi.

Prasības kredītpunktu iegūšanai

Ieskaite. Pēc prakses nostrādāšanas jāuzraksta un sekmīgi jāaizstāv atskaite. Studentiem ir jābūt izietai instruktāžai par darba drošību, nokārtotai sanitārai grāmatiņai.

Obligātā literatūra

1. Uzņēmumā esošā pieejamā informācija un dati par tehnoloģisko procesu un iekārtām.
2. Ražošanas prakses nolikums akadēmiskās studiju programmas „Pārtikas zinības” un profesionālās studiju programmas „Pārtikas produktu tehnoloģijas” studentiem, 2008. 24 lpp.

Piezīmes

PTF studiju programmas "Pārtikas zinības" un "Pārtikas produktu tehnoloģija" studentiem.