Kursa kods PārZP025
Kredītpunkti 9
Zinātnes nozareCitas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozarePārtikas produktu kvalitātes
Kopējais stundu skaits kursā243
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits243
Kursa apstiprinājuma datums17.01.2017
Atbildīgā struktūrvienībaZemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
Dr. sc. ing.
Veikt zinātniskos pētījumus un plānotajā periodā izstrādāt bakalaura darbu atbilstoši metodiskiem norādījumiem.
• padziļinātas zināšanas un izpratne par konkrēto pārtikas produktu;
• prasmes: formulēt, kritiski izvērtēt un saskaņot bakalaura darba pētījuma pamatjautājumus (pētījuma temata, mērķis, uzdevumi utt.); izvēlēties konkrētam pētījumam atbilstošas pētīšanas un datu apstrādes metodes, pamatojot to izvēli; interpretēt datu apstrādes rezultātus; formulēt rezultātiem atbilstošus secinājumus;
• kompetence: sadarbībā ar darba vadītāju veikt bakalaura darba pētījumu; praktiski lietot citu pētījumu rezultātus.
1 Bakalaura darba tēmas izvēle, tās aktualitāte, nozīmīgums; mērķu un uzdevumu izstrāde.
2 Literatūrā esošās zinātniskās informācijas apkopojums Darbā veicamo analīžu metožu izvēle un raksturojums.
3 Eksperimentu veikšana.
4 Eksperimentu veikšana.
5 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un interpretācija.
6 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un interpretācija; secinājumu izstrāde.
Izieta instruktāža par darba drošību. Nokārtota sanitārā grāmatiņa. Prakses laikā studenti sagatavo bakalaura darba melnrakstu un publiski to aizstāv. Pēc aizstāvēšanas saņem novērtējuma - ieskaitīts..
1. Kļava D., Kunkulberga D., Ciproviča I., Rakčejeva T. (2014) Metodiskie norādījumi akadēmiskās studiju programmas "Pārtikas zinības" studentiem bakalaura darba izstrādei. Jelgava, 21 lpp. (http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=581) Metodiskie norādījumi akadēmiskās studiju programmas "Pārtikas zinības" studentiem bakalaura darba izstrādei [tiešsaiste]. Jelgava, 2014. 21 lpp. [skatīts 02.02.2017.]. Pieejams: http://www.ptf.llu.lv/getfile.php?id=581
Obligāta pētnieciskā prakse PTF studentiem akadēmiskajā studiju programmā "Pārtikas zinības".