Code du cours PārZ5011

Crédits 3

La quantité totale d'heures en classe81

Nombre de conferences12

Nombre de travaux pratiques et des séminaires12

La quantitē d'heures de travail autonome d'un ētudiant57

Date de l'approbation du cours12.10.2011

Auteur du cours

author

Jeļena Zagorska

Manuels

1. Bavec, F., Bavec, M. (2006) Organic production and use of alternative c rops. CRC Press, 241 p.
2. Quality of organic vs. conventional food and effects on health (2011). Ed. D.Matt, E.Rembialkowska, A.Luik, E.Peetsmann, S.Pehme. Estonian University of Life Sciences, 1004 p.
3. Miguel Garcia, J., Teixeira, P. (2016) Organic versus conventional food: A comparison regarding food safety. Foods Reviews International, Volume 33, Isue 4, 424-446 pp.
4. Komisijas Regula (EK) Nr. 1881/2006 (2006. gada 10. decembris), ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos.
5. Komisijas Regula (EK) 271/2010 (2010. gada 24. marts), ar kuru groza Regulu (EK) Nr. 889/2008, ar ko paredz sīki izstrādātus bioloģiskās ražošanas, marķēšanas un kontroles noteikumus.
6. Komisijas Regula (EK) 834/2007 (2007. gada 28. jūnijs) par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu.
7. Lauksaimniecības dzīvnieki un to produkcija bioloģiskā lauksaimniecībā (2006). Monogrāfija. Sigulda: SIGRA, 296 lpp.

8. Organic cereals and pulses (2002). Ed. D.Younie, B.R.Taylor, J.P.Weelsh, J.M.Wilkinson. UK: Chalcombe, 178 p.

Ouvrages supplémentaires

1. Pārtikas piesārņojums (2004) PVD, Rīga, Pētniecības centrs, 64 lpp.
2. Ozola, L. (2003) Pārtikas piedevas. SIA NEO, Rīga, 112 lpp.

Périodiques et d`autres ressources d`information

1. The World of Organic Agriculture 2016. – http://www.organic-world.net/yearbook/yearbook-2016.html
2. Organic-Europe http://www.organic-europe.net/home-europe.html
3. Latvijas Ekoprodukts – http://www.lbla.lv/

4. Bioloģiski http://www.biologiski.lv/ekoveikali-un-zemnieki-tirdzini