Код курса PārZ5011

Кредитные пункты 3

Общее количество часов81

Kоличество часов лекций12

Kоличество часов семинаров и практических занятий12

Количество часов самостоятельной работы студента57

Дата утвеждения курса12.10.2011

Разработчик курса

author

Jeļena Zagorska

Учебная литературa

1. Bavec, F., Bavec, M. (2006) Organic production and use of alternative c rops. CRC Press, 241 p.
2. Quality of organic vs. conventional food and effects on health (2011). Ed. D.Matt, E.Rembialkowska, A.Luik, E.Peetsmann, S.Pehme. Estonian University of Life Sciences, 1004 p.
3. Miguel Garcia, J., Teixeira, P. (2016) Organic versus conventional food: A comparison regarding food safety. Foods Reviews International, Volume 33, Isue 4, 424-446 pp.
4. Komisijas Regula (EK) Nr. 1881/2006 (2006. gada 10. decembris), ar ko nosaka konkrētu piesārņotāju maksimāli pieļaujamo koncentrāciju pārtikas produktos.
5. Komisijas Regula (EK) 271/2010 (2010. gada 24. marts), ar kuru groza Regulu (EK) Nr. 889/2008, ar ko paredz sīki izstrādātus bioloģiskās ražošanas, marķēšanas un kontroles noteikumus.
6. Komisijas Regula (EK) 834/2007 (2007. gada 28. jūnijs) par bioloģisko ražošanu un bioloģisko produktu marķēšanu.
7. Lauksaimniecības dzīvnieki un to produkcija bioloģiskā lauksaimniecībā (2006). Monogrāfija. Sigulda: SIGRA, 296 lpp.

8. Organic cereals and pulses (2002). Ed. D.Younie, B.R.Taylor, J.P.Weelsh, J.M.Wilkinson. UK: Chalcombe, 178 p.

Дополнительная литература

1. Pārtikas piesārņojums (2004) PVD, Rīga, Pētniecības centrs, 64 lpp.
2. Ozola, L. (2003) Pārtikas piedevas. SIA NEO, Rīga, 112 lpp.

Периодика и другие источники информации

1. The World of Organic Agriculture 2016. – http://www.organic-world.net/yearbook/yearbook-2016.html
2. Organic-Europe http://www.organic-europe.net/home-europe.html
3. Latvijas Ekoprodukts – http://www.lbla.lv/

4. Bioloģiski http://www.biologiski.lv/ekoveikali-un-zemnieki-tirdzini