Code du cours PārZ5004
Crédits 3
La quantité totale d'heures en classe81
Nombre de conferences6
Nombre de travaux pratiques et des séminaires18
La quantitē d'heures de travail autonome d'un ētudiant57
Date de l'approbation du cours12.01.2024
PārZ5006,
1. Baltess, V. (1998) Pārtikas ķīmija. Latvijas Universitāte.
2. Belitz, H.D., Grosch, W., Schieberle, P. (2009) Food chemistry. 4th edit. Springer.
3. Baltess, V., Matisseks, R. (2011) Lebensmittelchemie. Springer.
4. Eiropas Parlamenta un Padomes Regula 1333/2008 par pārtikas piedevām
5. Pārtikas aprites uzraudzības likums
6. Jākobsone, I., Kreicbergs, V. (2007) Uztura bagātinātāji un pārtikas piedevas. LU Akadēmiskais apgāds.
7. Socaciu, C. (2008) Food colours: chemical and functional properties. CRC Press. Taylor&Francis Group.
1. Food additives (1990) Edit. A.Branan, P.Davidson, S.Salminen. Marcel Dekker.
2. Food preservatives (1991) Edit. N.Russel, G.Goud. Blackie Academic Professional.
3. Natural food colorants: science and technology (2000) Edit. L.F.Francis. Marcel Dekker.
4. Ozola, L. (2003) Pārtikas piedevas. SIA Neo.
5. Ripa, A. (2016) Ārstniecības augi: raksturojums, audzēšana, izmantošana. Avots.
6. Rubine, H., Eniņa, V. (2004) Ārsniecības augi: ieteikumi ārstniecības augu vākšanā un lietošanā.
1. www.likumi.lv
2. http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=lv
3. https://ec.europa.eu/food/safety_en
4. https://www.zm.gov.lv/partika/
5. https://www.zm.gov.lv/partikas-un-veterinarais-dienests/statiskas-lapas/normativie-akti?nid=2092