Kurs-Code PārZ5004
Kreditpunkte 3
Stundenzahl insgesamt (im Auditorium)81
Vorlesungen (Stundenzahl)6
Stundenzahl fŅr Seminare und praktische Arbeitsaufträge18
Selbststandige Arbeit des Studenten (Stunden)57
Bestätigt am (Datum)12.01.2024
PārZ5006,
1. Baltess, V. (1998) Pārtikas ķīmija. Latvijas Universitāte.
2. Belitz, H.D., Grosch, W., Schieberle, P. (2009) Food chemistry. 4th edit. Springer.
3. Baltess, V., Matisseks, R. (2011) Lebensmittelchemie. Springer.
4. Eiropas Parlamenta un Padomes Regula 1333/2008 par pārtikas piedevām
5. Pārtikas aprites uzraudzības likums
6. Jākobsone, I., Kreicbergs, V. (2007) Uztura bagātinātāji un pārtikas piedevas. LU Akadēmiskais apgāds.
7. Socaciu, C. (2008) Food colours: chemical and functional properties. CRC Press. Taylor&Francis Group.
1. Food additives (1990) Edit. A.Branan, P.Davidson, S.Salminen. Marcel Dekker.
2. Food preservatives (1991) Edit. N.Russel, G.Goud. Blackie Academic Professional.
3. Natural food colorants: science and technology (2000) Edit. L.F.Francis. Marcel Dekker.
4. Ozola, L. (2003) Pārtikas piedevas. SIA Neo.
5. Ripa, A. (2016) Ārstniecības augi: raksturojums, audzēšana, izmantošana. Avots.
6. Rubine, H., Eniņa, V. (2004) Ārsniecības augi: ieteikumi ārstniecības augu vākšanā un lietošanā.
1. www.likumi.lv
2. http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=lv
3. https://ec.europa.eu/food/safety_en
4. https://www.zm.gov.lv/partika/
5. https://www.zm.gov.lv/partikas-un-veterinarais-dienests/statiskas-lapas/normativie-akti?nid=2092