Kursa kods PārZ4051
Kredītpunkti 3
Zinātnes nozareCitas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas
Zinātnes apakšnozarePārtikas procesi un iekārtas
Kopējais stundu skaits kursā81
Semināru un praktisko darbu stundu skaits8
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits73
Kursa apstiprinājuma datums20.02.2013
Atbildīgā struktūrvienībaZemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts
Dr. sc. ing.
Dr. sc. ing.
Kursa darba izstrādes mērķis ir studiju procesā iegūto teorētisko zināšanu un praktisko iemaņu apvienojums kursa darba izstrādei, kas apliecinātu studiju procesā iegūtās kompetences inženiera pārtikas un dzērienu tehnoloģijā kvalifikācijas ieguvei.
Pēc kursa darba izstrādes studentiem būs:
• zināšanas pārtikas uzņēmumu projektēšanā, ietverot izvēlēto produktu ražošanas tehnoloģiju un iekārtu komplektāciju, atbilstoši plānotajai pārstrādes jaudai, pārtikas nekaitīguma sistēmas principu ievērtēšanu, saistot tās ar ekonomisko izmaksu kalkulēšanu uzņēmuma saimnieciskās darbības nodrošināšanai;
• prasmes studiju procesā gūto atziņu pielietojumam tehnoloģijas un iekārtu izvēles jautājumu risināšanai uzņēmuma projektēšanā;
• kompetence pārtikas uzņēmuma plānošanā, jaunu produktu izstrādē un kvalitātes uzraudzībā.
1 Vispārīgie norādījumi kursa darba izstrādei.
2 Tēmas izvēle un pamatojums.
3 Tehnoloģisko iekārtu izvēle.
4 Tehnoloģisko iekārtu izvēle.
5 Iekārtu ražošanas jaudas aprēķins.
6 Iekārtu noslogojuma grafiks.
7 Ražotnes laukuma aprēķini.
8 Iepakošanas materiālu, iekārtu izvēle un aprēķins.
9 Iepakošanai nepieciešamo iekārtu izvēle un aprēķins.
10 Transportiepakojuma raksturojums.
11 Tvaika, ūdens un elektroenerģijas patēriņa aprēķins.
12 Grafiskā daļa: uzņēmuma plāna ar ražošanas cehu un palīgtelpu izvietojumu izstrāde, izmantojot AutoCAD programmu.
13 Grafiskā daļa: tehnoloģiskās shēmas un uzņēmuma plāna ar ražošanas cehu un palīgtelpu izvietojumu izstrāde.
14 Kursa darba noformēšana.
15 Kursa darba noformēšana.
16 Iesniegšana aizstāvēšanai un aizstāvēšana.
Izstrādāts darbs publiski tiek aizstāvēts komisijai atklātā sēdē. Kursa darbu novērtē ar atzīmi.
1. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2002. 248 lpp.
2. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. L. Dukaļskas redakcijā, Jelgava: LLU, 2000. 524 lpp.
3. Kunkulberga D., Segliņš V. Maizes ražošanas tehnoloģija. Latvijas Lauksaimniecības universitāte. Rīga: RTU izdevniecība, 289 lpp.
4. Metodiskie norādījumi kursa darbu, diplomprojekta, bakalaura darba un zinātnisko darbu izstrādei. Autoru kolektīvs I. Ciprovičas vadībā. Jelgava: LLU PTF, 2004. 49 lpp.
1. Cheese: chemistry, physics and microbiology. Ed. by P. F. Fox et al. Amsterdam: Elsevier: Academic Press, 2004. Vol.1. and 2.
2. Girard J.P. Technology of meat products. Ellis Horwood, 1992. 273 p.
1. Maizes Avīze. Rīga: Lauku Avīze, 2002. 62 lpp. Lauku avīzes tematiskā avīze, 1 (65).
2. Journal of Dairy Science . Published by American Dairy Science Association. ISSN (printed): 0022-0302. ISSN (electronic): 1525-3198.
Obligātais kurss PTF 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas "Pārtikas produktu tehnoloģija" pilna un nepilna laika studijās.