Kursa kods PārZ4010
Kredītpunkti 3
Zinātnes nozarePārtikas zinātne (nav zn)
Kopējais stundu skaits kursā81
Studenta patstāvīgā darba stundu skaits81
Kursa apstiprinājuma datums13.04.2021
Atbildīgā struktūrvienībaPārtikas institūts
Dr. sc. ing.
Dr. sc. ing.
Dr. sc. ing.
Dr. sc. ing.
Dr. oec.
PārZ3008, Pārtikas procesi un iekārtas II
PārZ3015, Graudi, to pārstrāde I
PārZ3072, Zivis, to pārstrāde
PārZ4003, Piens, tā pārstrāde II
PārZ4005, Gaļa, tās pārstrāde II
PārZ4006, Graudi, to pārstrāde II
PārZ4015, Augļi, dārzeņi, to pārstrāde II
VadZ3057, Uzņēmējdarbība pārtikas rūpniecībā
Studiju procesā iegūto zināšanu koncentrēts izklāsts pārtikas produktu: piena, gaļas, zivju, augļu-dārzeņu, alus, spirta, maizes, miltu un cukura konditorejas izstrādājumu gatavošanas tehnoloģijās, iekārtās un uzņēmējdarbībā.
Zināšanas pārtikas produktu ražošanas tehnoloģiskajās niansēs, produktu kvalitātes nodrošināšanā, lietojot piemērotus apstrādes procesus, iepakojumu un ievērtējot uzglabāšanas apstākļus – eksāmena biļetes teorētiskie jautājumi.
Prasmes pārtikas produktu tehnoloģisko procesu raksturojumā, iekārtu izvēlē, to komplektācijā un darbības skaidrojumā – eksāmena biļetes praktiskie jautājumi.
Kompetence izvēlētās ražošanas tehnoloģijas nozīmei produkta kvalitātes nodrošināšanā – eksāmena biļetes aprakstošā daļa.
1 Vispārīgās rekomendācijas valsts eksāmenam.
2 Pārskata lekcijas "Piens, tā pārstrāde".
3 Pārskata lekcijas "Piens, tā pārstrāde".
4 Pārskata lekcijas "Gaļa, tās pārstrāde".
5 Pārskata lekcijas "Gaļa, tās pārstrāde".
6 Pārskata lekcijas "Zivis, to pārstrāde".
7 Pārskata lekcijas "Augļi, dārzeņi, to pārstrāde".
8 Pārskata lekcijas "Graudi, to pārstrāde".
9 Pārskata lekcijas "Graudi, to pārstrāde".
10 Pārskata lekcijas "Procesi un iekārtas".
11 Pārskata lekcijas "Procesi un iekārtas".
12 Pārskata lekcijas "Pārtikas iepakošana".
13 Pārskata lekcijas "Piens, tā pārstrāde".
14 Pārskata lekcijas "Ekonomika un uzņēmējdarbība".
15 Pārskata lekcijas "Ekonomika un uzņēmējdarbība".
16 Eksāmens.
Rakstisks eksāmens.
Eksāmena uzdevumu veido teorētiskie un praktiskie jautājumi, kā arī aprakstošā daļa.
Studenti patstāvīgi gatavojas eksāmenam saskaņā ar konsultācijās sniegto informāciju.
Eksāmena vērtējums ir atkarīgs no eksāmena uzdevumu izpildē iegūto punktu skaita. Students sekmīgu atzīmi eksāmenā var saņemt, ja iegūto punktu skaits ir vismaz 66.
1. Abizāre V. Ievads uzņēmējdarbībā: mācību līdzeklis. Rīga: RaKa, 2004. 140 lpp. 2. Ozola L., Ciproviča I. Piena pārstrādes tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2002. 248 lpp. Pārtikas rūpniecības tehnoloģiskās iekārtas. L.Dukaļskas redakcijā. Jelgava: LLU, 2000. 524 lpp. 3. Dukaļska L. Pārtikas produktu iepakošanas tehnoloģija. Jelgava: LLU, 2003. 670 lpp. 4. Kunkulberga D., Segliņš V. Maizes gatavošanas tehnoloģija. Rīga: RTU izdevniecība, 2010. 289 lpp.
1. Zvejnieks A. Nodokļi un nodevas. Rīga: RTU, 1998. 562 lpp.
Obligātais kurss otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmas “Pārtikas produktu tehnoloģija” pilna un nepilna laika studentiem