Kursa kods PārZ3013

Kredītpunkti 2.25

Pārtikas biotehnoloģija

Zinātnes nozareCitas inženierzinātnes un tehnoloģijas, tai skaitā pārtikas un dzērienu tehnoloģijas

Zinātnes apakšnozarePārtikas mikrobioloģija

Kopējais stundu skaits kursā60

Kursa apstiprinājuma datums11.10.2011

Atbildīgā struktūrvienībaZemes pārvaldības un ģeodēzijas institūts

Kursa izstrādātājs

author

Līga Skudra

Dr. sc. ing.

Kursa anotācija

Kursa darba izstrādē studenti pēta mikroorganismus, bioloģiski aktīvo vielu producentu morfoloģiju, fizioloģiju un bioķīmiskās īpašības, kā arī to pielietojuma iespējas biotehnoloģiskos procesos, kas saistīti ar jaunu pārtikas produktu izstrādi.

Kursa rezultāti un to vērtēšana

Studentam būs:
padziļinātās zināšanas un izpratne par konkrēto pārtikas produktu.
prasme izvēlēties konkrētam pētījumam atbilstošas pētīšanas un datu apstrādes metodes pamatot to izvēli, interpretēt datu apstrādes rezultātus un formulēt rezultātiem atbilstošus secinājumus.
kompetence: patstāvīgi veikt zinātniskus pētījumus.

Kursa saturs(kalendārs)

1 Kursa darba tēmas izvēle: aktualitāte, mērķa un uzdevumu formulējums.
2 Literatūrā esošās zinātniskās informācijas izpēte un apkopojums.
3 Literatūrā esošās zinātniskās informācijas izpēte un apkopojums.
4 Darbā veicamo analīžu metožu izvēle un raksturojums.
5 Metožu apguve.
6 Eksperimentu veikšana.
7 Eksperimentu veikšana.
8 Eksperimentu veikšana.
9 Eksperimentu veikšana.
10 Eksperimentu veikšana.
11 Eksperimentu veikšana.
12 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un analīze.
13 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un analīze.
14 Pētījumos iegūto rezultātu apstrāde un analīze.
15 Secinājumu un priekšlikumu izstrāde.
16 Kursa darba aizstāvēšana.

Prasības kredītpunktu iegūšanai

Studentam ir jāizstrādā un jāaizstāv kursa darbs. Vērtējums - atzīme.

Obligātā literatūra

1. Viesturs U., Kārkliņa D., Ciproviča I. Bioprocessing and bioengineering. LUA, Faculty of Food Technology, Jelgava, 2004 - 60 p.
2. Encyclopedia of industrial biotechnology : bioprocess, bioseparation, and cell technology / edited by Michael C. Flickinger. - Hoboken, New Jersey : Wiley, 2010. - 7 sēj.
3. Biotechnology of lactic acid bacteria : novel applications / editors, Fernanda Mozzi, Raúl R. Raya, Graciela M. Vignolo. Ames, Iowa : Wiley-Blackwell, 2010. xiii, 393 lpp.
4. Organisko skābju biotehnoloģija = Biotechnologie den organischen Sauren = Biotechnology of organic acids / R. Kārkliņš, L. Lemba, G. Liepiņš ; Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Zinātņu akadēmija. Rīga : "Stampa informserviss", 2002, 214 lpp.

Piezīmes

Obligātais kursa darbs Pārtikas tehnoloģijas fakultātes akadēmiskas studiju programmas "Pārtikas zinības" studentiem.